De start van koken&bakken doe je zo!

De start van koken&bakken doe je zo!

Spannend, dat is hoe ik het beginnen met mijn website Koken&Bakken doe je zo het beste kan omschrijven. Ik heb al jaren een passie voor koken en bakken, wat bij mijn ouders thuis is ontstaan. Mijn moeder kookte graag gezonde gerechten met verse ingrediënten en probeerde standaard een paar keer per week nieuwe recepten uit. De pakjes en zakjes waren dan ook niet bij ons thuis te vinden, maar wel een hele lade vol met overheerlijke kruiden. Toen ik jong was hielp ik al graag met het snijden van de groente en keek ik mee hoe mijn moeder verder heerlijke gerechten op tafel zette. Waar mijn moeder graag het diner verzorgde, had ik zelf altijd al een passie voor het maken van toetjes. De laatste jaren zijn hier het bakken van taarten, koekjes en cakes bijgekomen.

Waarom ik het zo spannend vind om deze website Koken&Bakken doe je zo te beginnen? Ik heb geen koks- of patisserie opleiding gevolgd en kook en bak vanuit mezelf. Ik heb thuis stapels met kookboeken, lees kookmagazines, bekijk recepten online op andere foodblogs en haal mijn inspiratie vanuit menukaarten bij restaurants. Zelf geef ik hier mijn eigen draai aan. Ondanks dat ik geen specifieke opleiding heb gevolgd, vond ik het zonde om niks te doen met mijn passie. Want ik geloof: als je ergens voor wilt gaan, doe het dan! Op deze website wil ik dan ook een combinatie maken van gezonde en wat minder gezonde recepten, omdat ik vind dat iets lekkers op zijn tijd ook geen kwaad kan! Ik wil jullie graag laten zien dat gezonde maaltijden niet moeilijk of saai hoeven te zijn. Je kunt in een handomdraai iets gezonds op tafel zetten wat ook nog eens erg lekker is.

En als je dan heel de week gezond hebt gegeten, dan mag er in het weekend weleens worden gezondigd! Daarom zul je op deze site ook veel lekkere gebakjes en toetjes tegenkomen die geschikt zijn voor speciale gelegenheden of als overheerlijk tussendoortje.

Voor nu, wens ik jullie veel kook- en bakplezier!