Hartige pizzamuffins

Hartige pizzamuffins
Borrelhapjes – ? 15 min + 30-40 min oven – ? 16 muffins

Muffins, meestal worden ze in een zoete vorm gegeten. Maar deze hartige pizzamuffins zijn ook echt lekker om een keer te proberen. Door het gebruik van de passata kleuren ze mooi rood en krijg je echt een pizzaidee. Je kunt ze vullen met verschillende ingrediënten. Ik koos voor zongedroogde tomaatjes, paprika en courgette. En natuurlijk mag kaas ook niet ontbreken! Dit recept is goed voor maar liefst 16 muffins, dus je kunt er veel mensen blij mee maken!

Benodigdheden

  • 16 muffinvormpjes
  • Muffinvorm
Ingrediënten
  • 300 gram bloem
  • 3 eieren
  • 300 ml passata
  • 30 ml olijfolie
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 kleine ui
  • 1 paprika
  • 1/2 courgette
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 5 gram verse basilicum
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Zout&peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de muffinvorm met de muffinpapiertjes. Je houdt als het goed is vier vormpjes over. Ik heb deze er gewoon naast gezet, maar je kunt dit ook in een tweede keer afbakken.
  • Klop de eieren los in een mengkom en voeg hieraan de passata en de olijfolie toe. Meng dit goed door elkaar. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes. Snijd ook de courgette, de zongedroogde tomaatjes en de mozzarella in stukjes. Snipper de ui. Voeg alle groenten, de ui en de Italiaanse kruiden toe aan de passata en meng alles door elkaar. Voeg tot slot wat grofgehakte basilicum toe.
  • Meng de bloem met het bakpoeder door elkaar en voeg dit toe aan de passata. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes en garneer met de geraspte kaas.
  • Plaats de hartige pizzamuffins in het midden van de oven en bak ze goudbruin en gaar in het midden van de oven in circa 30 tot 40 minuten.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor nog meer borrelhapjes!