Coleslaw
Coleslaw, een hele bekende salade die vaak wordt geserveerd als barbecue bijgerecht. Dit coleslaw recept heb ik iets gezonder gemaakt, door voor de saus te kiezen voor een combinatie van mayonaise en kwark. Dit zorgt ervoor dat de salade ook iets lichter op de maag ligt. Naast dat coleslaw erg lekker is als frisse salade, is het ook erg lekker om een broodje hamburger te maken en daarop wat van de coleslaw te leggen. Dit zorgt er meteen voor dat je een fris broodje hamburger krijt. Een ander idee is een pulled chicken burrito met coleslaw.
Coleslaw bereiden
Dit is misschien wel de meest makkelijke salade om te bereiden en daarom is het eigenlijk ook zonde om een kant-en-klare coleslaw te kopen. Voor dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van fijngesneden spitskool. Daarnaast heb ik de wortel wel zelf geraspt, maar je kunt eventueel ook peen julienne kopen in de supermarkt. Snipper een rood uitje en meng dit met de spitskool en de wortel. Maak in een ander schaaltje de saus door de kwark te mengen met de mayonaise, de azijn en de mosterd. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Meng de saus door de groenten en schep alles goed om. Deze salade leent zich er ook perfect voor om het te bereiden in de ochtend en te bewaren in de koelkast tot de avond. Perfect om te serveren als bijgerecht tijdens een barbecue!
Coleslaw
Ingrediënten
- 200 gram fijngesneden spitskool
- 150 gram geraspte wortel
- kleine rode ui
- 2 el kwark/yoghurt
- 1 el mayonaise (light)
- 1 grote tl mosterd
- 1 tl azijn
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snipper de rode ui. Meng de rode ui met de wortel en de spitskool.
- Meng in een apart bakje de mayonaise met de kwark, de mosterd en de azijn en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de saus met de rode ui, de wortel en de spitskool.
- Zet tot gebruik in de koelkast.
- Geniet ervan!