Platbrood met zelfgemaakte falafel en avocado

Platbrood met zelfgemaakte falafel en avocado
Hoofdgerecht – ? 30 min + 30 min wachten – ? 2 personen

Vandaag deel ik een lekker gezond vegetarisch recept: platbrood met zelfgemaakte falafel en avocado. Hier wordt nog hüttenkäse, gegrilde courgette en een beetje geraspte kaas aan toegevoegd om het helemaal af te maken. In dit recept wordt gebruik gemaakt van platbrood, maar dit kun je ook vervangen door wraps. Daarnaast wordt in dit recept 1 platbrood per persoon gerekend. Vind je dit te weinig, dan kun je de ingrediënten gewoon verdubbelen!

Benodigdheden
  • Staafmixer
Ingrediënten
  • 2 Libanese volkoren platbroden (of wraps)
  • 1x basisrecept falafel
  • 1 avocado
  • 200 gram courgette
  • 100 gram hüttenkäse (light)
  • 30 gram geraspte kaas
  • 2 tl paprikapoeder
  • Zout&peper
Bereidingswijze
  • Maak eerst de falafel, volgens het basisrecept. En zet apart.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes. Zet een gril- of koekenpan op middelmatig- tot hoog vuur en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Gril de courgetteplakjes in circa 4 minuten goudbruin. Zet daarna apart.
  • Meng de paprikapoeder door de hüttenkäse en breng op smaak met zout en peper. Snijd de avocado doormidden en snijd ze in de lengte in. Schep met een lepel de plakjes avocado uit de avocado.
  • Verwarm de volkoren platbroden kort in de magnetron (circa 20 seconde) of in een koekenpan.
  • Pak 1 platbrood erbij en beleg de onderste helft van het platbrood met de helft van de hüttenkäse. Leg hierop de helft van de gegrilde courgette plakjes, de helft van de avocadoplakjes en tot slot de helft van de falafel. Garneer met de helft van de kaas. Doe dit hetzelfde voor het andere platbrood. Vouw de “lege” kant van het platbrood over de kant met de avocado. Maak je gebruik van wraps? Dan kun je de wrap ook volledig bedekken en vervolgens oprollen.
  • Je platbrood met zelfgemaakte falafel en avocado is klaar om gegeten te worden!

Tip: vind je hüttenkäse niet zo lekker? Vervang dit dan door hummus.