Pestobrood

Pestobrood
Brood – ⏱ 30 min + 1,5 uur rijzen + 35 min oven – 🍴 4 personen

Ik bak niet heel vaak zelf brood, maar ik vind het wel erg leuk om te doen als ik wat meer tijd heb. Zo bakte ik dit pestobrood op een vrije zondag. Het brood maken kost niet zo heel veel tijd, alleen moet je wel even geduld hebben om het brood goed te laten rijzen. Het deeg rol je uit tot een plak die je besmeert met zelfgemaakte pesto. Vervolgens rol je het op en vlecht je het zo dat je een prachtig pestobrood krijgt. Heerlijk om te serveren met bijvoorbeeld een soepje.

Benodigdheden
  • Mengkom
  • Keukenmachine/handmixer met deeghaken
  • Broodvorm
  • Spatel/mes
  • Vershoudfolie
Ingrediënten
Voor het deeg
  • 500 gram bloem + een beetje extra om te bestrooien
  • 200 ml melk (lauwwarm)
  • 120 ml water (lauwwarm)
  • 30 ml olijfolie
  • 7 gram gist
  • 10 gram zout
Voor de vulling
Bereidingswijze
Voor het deeg
  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengkom en kneed het tot een soepel deeg in circa 10 minuten.
  • Vet een mengkom lichtjes in en stort hierin het deeg. Dek het af met vershoudfolie en laat het 1 uur rijzen op een warme plek in huis, zodat het deeg bijna verdubbeld in hoeveelheid.
Pestobrood vlechten
  • Na een uur, strooi je een beetje bloem op je keukenblad en rol je deeg uit tot een plak van circa 50×30 cm.
  • Smeer je pesto op je deegplak en rol vervolgens het deeg op zodat je één mooie rol krijgt.
  • Gebruik dat een scherp mes om je rol in de lengte in het midden in te snijden tot circa 1 cm van het eind. Hierdoor ontstaan twee lange slierten. Leg deze stroken met de pestokant naar boven op je werkblad.
  • Dan is het tijd om het brood te gaan vlechten. Dit doe je door heel strak iedere keer de ene strook over de andere te vlechten met iedere keer de pestolaagjes naar boven. Druk op het eind het laatste stukje een beetje tegen elkaar aan en leg je pestobrod in de broodvorm.
  • Dek je broodvorm af met vershoudfolie en laat het brood nu nog 30 minuten rijzen op een warme plek
Pestobrood afbakken
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak je brood na het rijzen in het midden van de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal uit de oven en snijd het pestobrood in sneedjes.
  • Geniet ervan!
Pestobrood opengesneden

Kijk hier voor meer brood recepten!