Appel kaneel cake met kaneelslagroom
Cake – ? 20 min + 40-45 min oventijd – ?4-6 personen
Cake, I love it! Deze appel kaneel cake met kaneelslagroom is eenvoudig te maken en is perfect voor een kleiner gezelschap. Deze appel kaneel cake kun je serveren voor 4 (grote stukken) tot 6 (kleinere stukken) personen. Ik heb deze cake gemaakt in een ronde springvorm, waardoor het meer het idee van een taart krijgt. Bovenop de appel kaneel cake serveer je een kaneelslagroom. Dit zorgt voor een extra kaneelsmaak!
Benodigdheden
- Mixer/keukenmachine
- Ronde springvorm van 15 cm
- Bakpapier
- Spuitzak met kartel spuitmondje
Ingrediënten
Voor de appel kaneel cake
- 100 gram roomboter (op keukentemperatuur)
- 100 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 100 gram bloem + beetje extra
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 gram bakpoeder
- 2 kleine appels
- 1 tl kaneel + beetje extra
- 1/2 el maizena
- Snufje zout
- Bakspray/Boter om in te vetten
Voor de kaneelslagroom
- 75 ml slagroom
- 1 el kristalsuiker
- 1/3 zakje klopfix
- 1/4 tot 1/2 tl kaneel (naar smaak)
Bereidingswijze
Voor de cakebeslag
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet je bakvorm in en bestooi met bloem. Knip een cirkel uit een vel bakpapier, en bekleed hiermee de bodem van je springvorm.
- Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en 1 tl kaneel in circa 3 minuten luchtig.
- Schil intussen de appels en snijd in blokjes. Meng de blokjes met de maizena. Dit zorgt ervoor dat de appels tijdens het bakken niet naar beneden zakken. Bestrooi de appels vervolgens met nog een beetje kaneel en de vanillesuiker. Meng goed door elkaar en zet apart.
- Voeg als het botermengsel luchtig is één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei volledig is opgenomen in het mengsel. Klop net zolang totdat alle eieren zijn opgenomen in het mengsel en het geheel lekker luchtig is.
- Voeg nu de bloem, het bakpoeder en het zout toe en spatel dit voorzichtig door het botermengsel. Spatel het er zo kort mogelijk doorheen, zodat het een lekker luchtig beslag blijft. Voeg nu de appelblokjes met kaneel toe en spatel dit er ook voorzichtig doorheen.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake goudbruin en gaar in circa 40 tot 45 minuten in het midden van de oven. Door met een satéprikker in de cake te prikken kun je zien of de cake gaar is. Komt de satéprikker er droog uit, dan is de appelkaneel cake klaar!
- Laat de appel kaneel cake 10 minuten afkoelen in de vorm en laat de cake vervolgens volledig afkoelen op een taartrooster.
Voor de kaneelslagroom
- Zodra je cake is afgekoeld, kun je beginnen met het maken van de kaneelslagroom.
- Klop de slagroom stijf met de klopfix en de suiker. Als de slagroom bijna stijf is, voeg je kaneel toe. Voeg zoveel kaneel toe als jij lekker vindt. Klop de kaneelslagroom nu volledig stijf.
- Vul de spuitzak met de de slagroom en spuit toefjes op je cake.
- Geniet van je appel kaneel cake met kaneelslagroom!
Kijk hier voor meer cake recepten!