Wentelteefjes
Lunch – ? 10 min – ? 6 wentelteefjes
Door het maken van wentelteefjes, maak je van een ‘saaie’ boterham iets heel lekkers! Bovendien is dit een ideaal gerecht als je nog wat oud brood hebt liggen. Als het brood ouder is neemt het namelijk vocht beter op, wat ervoor zorgt dat de wentelteefjes alleen maar lekkerder worden! Wentelteefjes zijn niet alleen heel lekker als lunch, maar je kunt ze ook serveren als toetje.
Ingrediënten
- 6 sneetjes (oud) brood (het liefst wit)
- 1 ei
- 100 ml melk
- 1 tl kaneel
- Boter om in te bakken
- Kristalsuiker om te garneren
Bereidingswijze
- Klop het ei los samen met de melk en de kaneel.
- Leg een sneetje brood in het mengsel en zorg ervoor dat het mengsel aan beide zijden van de boterham er lekker in trekt.
- Laat de pan warm worden op middelhoog vuur en verwarm er wat boter in. Leg het sneetje brood in de pan en bak het wentelteefje aan beide zijden in 2-3 minuten goudbruin.
- Herhaal deze stappen met alle boterhammen.
- Bestrooi je wentelteefjes met wat kristalsuiker en voeg eventueel nog wat extra kaneel toe.
Tip: meer zin in een gezonde lunch? Ga dan voor de toast met avocadospread.