Appelkaneel cake

Appelkaneel cake
Cake – ? 20 min + 60-75 min oventijd – ? 1 cake

Een normale cake is al erg lekker, maar wat mij betreft is een appelkaneel cake nog net iets lekkerder! Het toevoegen van appel en kaneel aan de cake zorgt ervoor dat de cake nog smeuïger wordt. Wil je de cake als toetje serveren? Serveer dan een bolletje kaneelijs bij de cake.

Benodigdheden
  • Mixer/keukenmachine
  • Cakeblik van 30 cm
Ingrediënten
  • 250 gram roomboter (op keukentemperatuur)
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 appels
  • 5 gram kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • Bakspray/Boter om in te vetten
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker, het vanille-extract en het zout in circa 5 minuten luchtig.
  • Snijd intussen de appel in dunne plakjes en bestrooi met de kaneel en de 5 gram kristalsuiker. Meng goed door elkaar en zet apart.
  • Voeg als het mengsel luchtig is één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei volledig is opgenomen in het mengsel. Klop net zolang totdat alle eieren zijn opgenomen in het mengsel en het geheel lekker luchtig is.
  • Voeg nu de bloem en het bakpoeder toe en spatel dit voorzichtig door het botermengsel. Spatel het er zo kort mogelijk doorheen, zodat het een lekker luchtig beslag blijft. Voeg nu het appelplakjes met kaneel toe en spatel dit er ook voorzichtig doorheen.
  • Vet de cakevorm in en giet het beslag in de cakevorm. Zet de cake voor 60-75 minuten in het midden van de oven. Door met een satéprikker in de cake te prikken kun je zien of de cake gaar is. Komt de satéprikker er droog uit, dan is de appelkaneel cake klaar!

Tip: liever geen appel en kaneel? Ga dan voor de klassieke vanillecake.