Citroen maanzaad cake met roomkaasfrosting

Citroen maanzaad cake met roomkaasfrosting
Cake -⏱️30 min + 55-70 min oven + 2 uur wachten -🍴10-12 plakken

Deze citroen maanzaad cake met roomkaasfrosting is echt puur genieten! Deze cake is heel eenvoudig om te maken en nog gemakkelijker op te eten! In deze frisse cake gaat yoghurt, waardoor de cake lekker smeuïg is. Door de toevoeging van de citroenrasp- en sap is de cake lekker fris, wat goed samengaat met de maanzaadjes. Zodra de cake is afgekoeld, kun je de cake afmaken met een frisse roomkaasfrosting waar ook nog een beetje citroen in gaat!

Benodigdheden
  • Cakeblik van 25 cm
  • Bakpapier
  • Spatel
  • Keukenmachine/Handmixer
Ingrediënten
Voor de cake
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml yoghurt
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 citroen
  • 3 el maanzaad
  • 1/4 tl zout
  • Bakboter om in te vetten
Voor de citroen roomkaasfrosting
  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram poedersuiker
  • 1/2 citroen
Bereidingswijze
Voor de cake
  • Verwarm de oven voor op 160°C . Vet je cakeblik en bekleed met bakpapier.
  • Doe de zonnebloemolie samen met het suiker en het zout in de mengkom van je keukenmachine. Rasp de hele citroen en voeg dit toe aan de mengkom. Knijp de helft van de citroen uit boven de mengkom. Klop het geheel in circa 3 minuten goed door elkaar.
  • Doe dan één voor één de eieren erbij gevolgd door de yoghurt. Meng het geheel nu nog één minuut door elkaar.
  • Voeg de bloem en het bakpoeder toe en spatel dit erdoorheen. Voeg tot slot de maanzaadjes toe en spatel dit er ook doorheen.
  • Verdeel het beslag over het cakeblik en plaats voor 55 tot 70 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de cake eventjes afkoelen in het cakeblik en haal vervolgens de cake er helemaal uit. Laat nu volledig afkoelen op een taartrooster.
Voor de botercrème
  • Als de cake is afgekoeld, kun je starten met het maken van de roomkaasfrosting. Meng hiervoor eerst de roomboter samen met het poedersuiker tot een glad mengsel. Dit duurt circa 2 minuten. Voeg dan de roomkaas samen met de rasp van de halve citroen toe en meng dit er ook nog 2 minuten doorheen.
  • Besmeer je citroen maanzaad cake met roomkaasfrosting en snijd vervolgens in plakken.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer lekkere cake recepten!