Vegetarische ovenschotel met gnocchi

Vegetarische ovenschotel met gnocchi
Hoofdgerecht – ⏱ 60 min – ? 2 personen

Vandaag een Italiaans gerecht waar iedereen van kan smullen. Deze vegetarische ovenschotel met aardappelgnocchi (de gnocchi zoals die te verkrijgen is bij ons in de supermarkt), wordt gemaakt met een overheerlijke paprika-tomatensaus. Door de geroosterde paprika te verwerken in de saus wordt de ovenschotel extra lekker. Afgemaakt met mozzarella en Parmezaanse kaas.

Benodigdheden
  • Ovenschotel
Ingrediënten
  • 250 gram gnocchi
  • 1 paprika
  • 400 gram tomaten in blokjes
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 bol mozzarella
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze
  • Begin met het roosteren van de paprika in een voorverwarmde oven van 225 °C. Snijd hiervoor de paprika door de helft en vet de paprika een beetje in met olijfolie en leg deze vervolgens in een ovenschaal. Zet de schaal in de oven en haal de paprika eruit zodra deze zwart wordt (circa 20 min.). Doe de paprika in een afgesloten zakje (bv. een diepvrieszakje) voor 15 minuten. Laat de oven intussen aan staan, maar verlaag de temperatuur naar 200 °C.
  • Kook de gnocchi. De gnocchi is gaar zodra deze boven komt drijven. Zet na het koken even apart.
  • Snijd de ui en fruit deze aan in een hoge pan met wat olijfolie samen met de 2 geperste knoflookteentjes.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden en het paprikapoeder toe aan de ui en knoflook en verwarm gedurende 5 minuten.
  • Haal intussen de paprika uit het diepvrieszakje en haal het velletje van de paprika. Dit zou nu erg makkelijk moeten gaan. Snijd de paprika in stukjes.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de paprikastukjes toe aan tomatensaus. Mix het geheel met de staafmixer tot een saus en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Is de saus mooi glad, voeg dan de gnocchi eraan toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Vet de ovenschaal een beetje in en vul de schaal met de gnocchi en de saus.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en leg dit bovenop de saus. Bestrooi vervolgens met de geraspte Parmezaanse en zet voor 20 minuten in de oven.
  • Tot slot, haal de vegetarische gnocchi ovenschotel uit de oven en bestrooi met wat verse basilicumblaadjes naar smaak!