Perzik kruimel plaatcake

Perzik kruimel plaatcake
Cake – ? 30 min + 45-50 oventijd – ? 16 stukken

Deze heerlijke perzik kruimel plaatcake is eigenlijk opgebouwd uit 3 lagen. 1 laag smeuïge cake, 1 laag perzikstukjes en de laatste laag is een crumble. Deze perzik kruimel plaatcake is heel eenvoudig te maken, je hebt er dan ook niet per se een keukenmachine voor nodig. De cake is heerlijke smeuïg en ook lekker zoet doordat er perzik in is verwerkt. Ik kies ervoor om deze plaatcake in stukjes te snijden, maar je kunt er ook repen van maken als je dat er leuker uit vindt zien! Snel aan de slag!

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Bakvorm van 20×20 cm
  • Keukenmachine/Handmixer
  • Spatel
Ingrediënten

Voor de cake

  • 250 gram bloem
  • 200 gram roomboter (op keukentemperatuur)
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 80 gram kwark
  • Snufje zout

Voor de perziklaag

  • 5 perziken
  • 1 el citroensap

Voor de kruimellaag

  • 80 gram roomboter (koud en in blokjes)
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 120 gram bloem
  • Snufje zout
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm licht in met boter en bekleed met bakpapier.
  • Begin met het maken van de crumble. Doe hiervoor de koude roomboterblokjes samen met de basterdsuiker, de bloem en het snufje zout in een mengkom. Vermeng alles met je handen door elkaar net zolang tot er crumbles ontstaan. Zet dit tot gebruik in de koelkast.
  • Schil de perziken en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Meng de perziken met het citroensap en zet even opzij.
  • Meng in een keukenmachine of met een handmixer de boter samen met de basterdsuiker, het zout en het vanille-extract in 3 minuten tot een smeuïg geheel. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei is opgenomen in het mengsel.
  • Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Voeg tot slot de kwark toe en meng dit er ook goed doorheen.
  • Stort het beslag in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Verdeel hierover de perzikstukjes en verdeel daarover de kruimel.
  • Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de perzik kruimel plaatcake in 45 tot 50 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en laat de cake dan volledig afkoelen op een taartrooster.
  • Snijd in 12 tot 16 stukjes en geniet ervan!

Kijk hier voor meer lekkere cake recepten.