Appel-kaneel scones

Appel-kaneel scones
Gebakjes – ? 30 min – ? circa 12 tot 15 scones

Bij een high tea horen eigenlijk wel echt appel-kaneel scones. Maar ook bij een brunch, zoals een paasbrunch, zijn deze appel-kaneel scones echt top. Het verschil met gewone scones is, dat er in deze scones stukjes appel gaan en kaneel wordt toegevoegd. Dit geeft deze scones net wat meer smaak.

In Engeland worden scones traditioneel geserveerd met clotted cream en jam. Ook de clotted cream kun je eenvoudig zelf maken! Zelf houd ik van een licht gezoete clotted cream, want ik ben een echte zoetekauw. Als dit van jou niet hoeft, dan kun je gewoon de poedersuiker uit de clotted cream weglaten Daarnaast is het bij deze scones erg lekker om wat extra appel toe te voegen qua smaak, door middel van een appel-kaneel curd.

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Beslagkom
  • Deegroller
  • Ronde uitsteker van circa 5 cm
  • Rasp
Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 90 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 40 gram koude roomboter
  • 1/2 appel
  • 2 tl kaneel
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rasp de appel.
  • Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in de beslagkom en meng met een lepel of met je handen goed door elkaar. Voeg dan de geraspte appel toe samen met de kaneel en meng dit erdoorheen.
  • Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan het bloemmengsel. Wrijf de stukjes boter met je hand door de bloem, zodat er grove kruimels ontstaan.
  • Voeg 1 ei en de karnemelk toe en meng het geheel totdat een deegbal ontstaat. Meng niet langer door elkaar dan nodig.
  • Verspreid een beetje bloem op je werkblad en rol hier het deeg uit tot 2 cm dikte. Steek nu met de ronde uitsteker er rondjes uit. Ga hiermee door totdat al het deeg op is. Leg alle scones op de bakplaat.
  • Kluts het ei dat je nog over hebt en bestrijk hiermee de scones.
  • Zet de scones voor 15 minuten in de oven. De scones zijn klaar zodra ze goudbruin en gaar zijn!
  • Serveer met de appel-kaneel curd en clotted cream.

Kijk hier voor meer high tea recepten!