Bladerdeeg appelringen

Bladerdeeg appelringen

Deze bladerdeeg appelringen zien er niet alleen fantastisch uit, ze zijn ook nog een super lekker! Het heeft iets weg van een appelbeignet of een appelflap, maar dan net wat anders. Deze appel in bladerdeeg met kaneel en suiker is bovendien ook nog eens eenvoudig om te maken. Om het voor jezelf makkelijk te maken, kun je gebruik maken van een rol vers bladerdeeg. Met slechts 6 ingrediënten heb je dit appel gebakje al op tafel staan.

Bladerdeeg appelringen bereiden

Was je appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in schijven en steek het middelste van de appelschijf uit, zodat er een rondje ontstaat. Omwikkel iedere appelschijf met bladerdeeg en bestrijk met wat ei. Bestrooi de bladerdeeg appelringen met de kaneelsuiker en verdeel hier overheen een beetje honing. Plaats de appelringen in het midden van de oven gedurende 15 minuten en bak ze goudbruin en gaar. Deze appelschijven met bladerdeeg zijn zowel warm als koud lekker om te eten. Op de dag zelf zijn ze wel het allerlekkerst. Ook een ideaal alternatief voor een appelbeignet.

Bladerdeeg appelringen

Bladerdeeg appelringen

Heerlijke appelschijven met daaromheen bladerdeeg, bestrooid met kaneelsuiker. Extra lekker door toevoeging van de honing.
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Gebakjes
Personen 20 stuks

Benodigdheden

  • Klokhuis verwijderaar
  • Rond uitstekertje circa 2-2,5 cm

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 appels middelgroot
  • 25 gram kristalsuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • honing
  • 1 ei

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het verse bladerdeeg alvast uit op je keukenblad en meng de kristalsuiker met de kaneel in een bakje.
  • Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de kontjes van de appel af en snijd de appel vervolgens in schijven van circa 1 cm dik. Herhaal deze stap voor alle appels. Je hebt in totaal 20 appelschijven nodig. Steek iedere appelschijf in het midden uit met je uitstekertje.
  • Leg de rol bladerdeeg met de brede kant naar je toe en snijd in 20 reepjes.
  • Wikkel het bladerdeeg om je appelschijf heen. Herhaal dit ook voor de overige appelschijven. Leg ze op de bakplaat.
  • Kluts het ei en smeer hiermee het bladerdeeg van je appelring in. Bestrooi de appelschijven met de kaneelsuiker en garneer iedere appelring met een beetje honing.
  • Plaats de appelringen in het midden van de oven gedurende 15 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  • Geniet ervan!