Gezonde ontbijt apple crumble

Gezonde ontbijt apple crumble
Taart – ⏱ 1 uur + 40 min oventijd + 1,5 uur wachten – 🍴 18-20 taart

Apple crumble is één van mijn favoriete toetjes. Vooral als het buiten kouder is, vind ik dit warme toetje heerlijk! In deze gezonde ontbijt apple crumble gaan twee middelgrote appels met daarop een een crumble van havermout. Om de havermout een beetje te laten binden en plakken, voeg je een beetje olie en honing toe. De havermout verdeel je vervolgens over de appels en dan schuif je het in de oven. Hierdoor wordt de havermout lichtkrokant wat fantastisch smaakt. Het is niet een ontbijtje voor als je haast hebt, maar juist wel als je wat meer tijd hebt!

Benodigdheden
  • Kleine ovenschaal
Ingrediënten
Voor cakelagen
  • 2 middelgrootte appels
  • 30 gram havermout
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl kaneel
  • Handje rozijnen
  • Schep appel-kaneel kwark (optioneel)
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal lichtjes in.
  • Schil de appels en snijd in stukjes. Meng de appel met de kaneel en verdeel over de ovenschaal. Zet voor 10 minuten in het midden van de oven.
  • Zodra de ovenschaal in het midden van de oven staat, kun je de crumble maken.
  • Doe hiervoor de zonnebloemolie samen met de honing in een klein pannetje. Verwarm één minuut op laag vuur.
  • Meng de havermout met de zonnebloemolie en kaneel totdat het aan elkaar gaat plakken als een soort crumble.
  • Haal de appeltjes uit de oven en verdeel de crumble eroverheen.
  • Zet de gezonde ontbijt apple crumble 15 tot 20 minuten in het midden van de oven, totdat deze goudbruin kleurt.
  • Heerlijk met een schepje appel-kaneel kwark erop.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer gezonde ontbijt recepten!