Gezonde ontbijt apple crumble

Taart -⏱10 min + 25 min oventijd -? 1 persoon
Een gezonde ontbijt apple crumble, wat wil je nog meer? Apple crumble is één van mijn favoriete toetjes. Vooral als het buiten kouder is, vind ik dit warme toetje heerlijk! Dat bracht mij op het idee om een lekker apple crumble ontbijt te maken. Maar je kunt het natuurlijk ook nog steeds als gezonde apple crumble toetje serveren!
In dit gezonde apple crumble yoghurt ontbijt gaan twee middelgrote appels met daarop een een crumble van havermout. Om de havermout in deze apple crumble havermout te laten binden en plakken, voeg je een beetje olie en honing toe. De havermout verdeel je vervolgens over de appels en dan schuif je het in de oven. Hierdoor wordt de havermout lichtkrokant wat fantastisch smaakt. Deze gezonde apple crumble havermout is geen ontbijtje voor als je haast hebt, maar juist wel als je wat meer tijd hebt!
Benodigdheden
- Kleine ovenschaal
Ingrediënten
Voor cakelagen
- 2 middelgrootte appels
- 30 gram havermout
- 2 tl zonnebloemolie
- 1 tl honing
- 1 tl kaneel
- Handje rozijnen
- Schep appel-kaneel kwark/yoghurt (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal lichtjes in.
- Schil de appels en snijd in stukjes. Meng de appel met de kaneel en verdeel over de ovenschaal. Zet voor 10 minuten in het midden van de oven.
- Zodra de ovenschaal in het midden van de oven staat, kun je de crumble maken.
- Doe hiervoor de zonnebloemolie samen met de honing in een klein pannetje. Verwarm één minuut op laag vuur.
- Meng de havermout met de zonnebloemolie en kaneel totdat het aan elkaar gaat plakken als een soort crumble.
- Haal de appeltjes uit de oven en verdeel de crumble eroverheen.
- Zet de gezonde ontbijt apple crumble 15 tot 20 minuten in het midden van de oven, totdat deze goudbruin kleurt.
- Heerlijk om te serveren met een schepje appel-kaneel kwark of yoghurt.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer gezonde ontbijt recepten!