Blondies met appel en kaneel
Blondies ik ben er dol op. Zeker deze blondies met appel en kaneel. De blondie is eigenlijk het zusje van de brownie, maar bevat vanille in plaats van cacao. Vaak wordt de blondie gecombineerd met witte chocolade, maar dat is zeker niet noodzakelijk. Deze keer heb ik de witte chocolade overgeslagen, maar ben ik gegaan voor een vulling van appel en kaneel. Net voordat de smeuïge blondies de oven in gaan, bestrooi je het beslag nog met wat kaneelsuiker. Dit wordt lekker een beetje krokant in de oven, wat zorgt voor een heerlijke crunch als je in de blondie bijt.
Bereiding blondies met appel en kaneel
Dit blondie recept is heel erg eenvoudig, wat fijn is als je iets lekkers wilt maken maar niet zoveel tijd hebt. Bovendien heb je maar een aantal ingrediënten nodig, die je misschien al wel in huis hebt liggen. Eerst maak je het beslag door de eieren samen met beide soorten suiker, het zout en het vanille-extract luchtig te kloppen. In de tussentijd smelt je de boter die je vervolgens straalsgewijs toevoegt aan het beslag. Snijd de appel in stukjes en meng met de suiker en de kaneel. Spatel de appelstukjes door het beslag en verdeel het beslag over de bakvorm. Meng de rest van de suiker met de kaneel en bestrooi hiermee het beslag. Bak de blondies dan gedurende 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen in de vorm en snijd in stukken. Heerlijk als tussendoortje!
Blondies met appel en kaneel
Benodigdheden
- Vierkante bakvorm (20×20 cm)
- Bakpapier
- Keukenmachine/Handmixer
- Spatel
Ingrediënten
Voor de blondies
- 150 gram roomboter
- 85 gram lichtbruine basterdsuiker
- 95 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 185 gram bloem
- snufje zout
Voor de appelvulling
- 150 gram appelstukjes
- 30 gram kristalsuiker
- 1 tl kaneel
Voor de topping
- 25 gram kristalsuiker
- 1/2 tl kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C. Vet je bakvorm lichtjes in met een beetje boter en bekleed zowel de bodem als de randen met bakpapier.
- Doe de eieren in de mengkom van je keukenmachine samen met de lichtbruine basterdsuiker, de witte basterdsuiker, het vanille-extract en het zout. Klop het geheel in circa 5 minuten luchtig.
- Doe de roomboter in een steelpan en smelt deze. Meng in de tussentijd de appelstukjes met de kaneel en de kristalsuiker.
- Giet de gesmolten roomboter straalsgewijs bij de eieren en suiker en meng dit kort door elkaar.
- Voeg dan de bloem toe en spatel dit erdoorheen. Doe dan de appel erbij en spatel dit er ook voorzichtig doorheen.
- Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad. Mix de overige suiker met de kaneel en strooi dit over het beslag.
- Bak de blondies met appel en kaneel in het midden van de oven gaar in circa 30 tot 35 minuten.
- Haal uit de oven en laat de blondies volledig afkoelen in de vorm.
- Snijd vervolgens in 16 stukken en geniet ervan!