Blondies met witte chocolade en frambozen

Blondies met witte chocolade en frambozen
Gebakjes – ? 30 min + 30-35 min oventijd + afkoelen – ? 16 stuks

Fan van brownies? Probeer dan ook eens het zusje van dit heerlijke gebakje, de blondie. Het is bijna hetzelfde, alleen bevat het geen donkere chocolade. Deze blondies met witte chocolade en frambozen zijn echt super lekker. De frambozen zorgen voor een zoete en friszure smaak en de witte chocolade maakt het extra smeuïg. Je bakt ze in één plaat en kunt ze vervolgens in stukken snijden, zo groot als dat jij ze wilt. Ik koos er zelf voor om er 16 stukjes van te snijden. Persoonlijk vind ik ze de dag na het bakken het allerlekkerst, maar het is wel moeilijk om je een extra dagje in te houden.

Benodigdheden
  • Vierkante bakvorm (20×20 cm)
  • Bakpapier
  • Keukenmachine/Handmixer
  • Spatel
Ingrediënten
Voor de koekjes
  • 150 gram roomboter
  • 180 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 185 gram bloem
  • 2 tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram witte chocolade
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 170°C. Vet je bakvorm lichtjes in met een beetje boter en bekleed zowel de bodem als de randen met bakpapier.
  • Doe de eieren in de mengkom van je keukenmachine samen met de lichtbruine basterdsuiker, het vanille-extract en het zout. Klop het geheel in circa 5 minuten luchtig.
  • Doe de roomboter in een steelpan en smelt deze. Hak in de tussentijd de witte chocolade grof
  • Giet de gesmolten roomboter straalsgewijs bij de eieren en suiker en meng dit kort door elkaar.
  • Voeg dan de bloem toe en spatel dit erdoorheen. Dit wordt best een stevige massa.
  • Doe nu de frambozen en de grofgehakte witte chocolade erbij en meng spatel dit er voorzichtig doorheen.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad.
  • Bak de blondies met witte chocolade en frambozen in het midden van de oven gaar in circa 30 tot 35 minuten.
  • Haal uit de oven en laat de blondies volledig afkoelen in de vorm.
  • Snijd vervolgens in 16 stukken en geniet ervan!

Kijk hier voor meer gebakjes!