Brownies met cookiedough

Brownies met cookiedough
Gebakjes – ? 60 min + 55-60 min oventijd – ? 20 stuks

Je hebt brownies, maar je hebt ook deze brownies! Deze zijn in één woord geweldig. Deze gebakjes zijn namelijk een combinatie van brownies met cookiedough bodem en daartussenin Oreo koekjes. Oftewel, het heeft alles wat een mens wil hebben in een gebakje wat mij betreft! Met dit recept kun je 20 brownies met cookiedough bakken, dus je kunt er een heleboel mensen blij mee maken. Of gewoon jezelf natuurlijk!

Benodigdheden
  • Vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Spatel
  • Grote kom
Ingrediënten

Voor het cookiedough beslag

  • 300 gram bloem
  • 200 gram koude roomboter (in stukjes)
  • 200 gram melkchocolade (paaseitjes)
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 165 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baksoda
  • 1/4 tafelzout

Voor de oreolaag

  • 1,5 rol oreo koekjes

Voor het browniebeslag

  • 290 gram kristalsuiker
  • 175 gram roomboter
  • 150 gram bloem
  • 130 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram pure chocolade chunks/drops
  • 75 gram cacao
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 175 °C en smelt ook alvast de boter voor het browniebeslag. Zodra de boter gesmolten is, zet je de boter apart. De boter moet namelijk even afkoelen.
  • Bekleed ook alvast je bakvorm met bakpapier.

Cookie dough laag

  • We beginnen met het maken van de cookiedough laag. Doe beide soorten suiker samen met de boter in een mengkom. Mix het geheel op de laagste stand van de keukenmachine totdat alles net is gemengd. Zodra het is gemengd, verhoog je de snelheid van de keukenmachine naar matig en meng je het geheel nogmaals 8 minuten. Schraap tussendoor een keer de wanden van de mengkom schoon.
  • Voeg nu het ei, de melk en de vanille toe en klop het 2 minuten zodat er licht en luchtig mengsel ontstaat.
  • Zeef de bloem, samen met het bakpoeder, het baksoda en het zou bij het mengsel en klop kort, totdat alles is gemengd.
  • Snijd de paaseitjes in kleine stukken en schep dit door het beslag heen. Gebruik je chocolate chuncks of drops, dan kun je dit direct doen.
  • Doe het mengsel in de bakvorm en strijk het glad over de bodem. Eventueel kan je nog een beetje deeg apart houden om er koeken van te bakken.

Oreolaag

  • Dit is de makkelijkste stap. Leg de oreo koekjes naast elkaar op het cookie dough beslag.

Brownielaag

  • Meng de bloem samen met de beide soorten suiker, de cacao en de vanille in een grote kom.
  • Maak een gat in het midden van de kom door het mengsel naar de zijkant te schuiven. Breek hierin de eieren en voeg ook de gesmolten boter hieraan toe.
  • Meng nu alles met een spatel door elkaar, zodat er een dikke massa ontstaat. Als alles goed is gemengd, mogen de chocolate chunks erbij. Spatel deze goed door het beslag.
  • Schep het browniebeslag op de Oreo koekjes laag en strijk glad.
  • Zet de brownies met cookiedough in het midden van de oven en bak in 55 tot 60 minuten af.
  • Je zult zien dat de binnenkant van de brownie nog lekker smeuïg is, waardoor het werkelijk in je mond smelt.
  • Ik zou zeggen, geniet ervan!

Meer zin in een gezond tussendoortje dit weekend? Probeer dan eens dit recept voor een gezonde ontbijt!