Carrot cake truffels

Carrot cake truffels
Gebakjes – ? 35 min + 15-25 min oventijd + 1 uur koelen – ? 12-14 truffels

Een carrot cake is één van mijn favoriete taarten. Toen ik laatst bezig was met de bastognetruffels, bedacht ik me dat het ook leuk zou zijn om carrot cake truffels te maken. Eigenlijk werkt dit heel makkelijk. Je bakt eerst een carrot cake plaatcake in de oven en deze verkruimel je zodra deze is afgekoeld. Dan voeg je roomkaas toe en draai je er balletjes van. Deze laat je voldoende afkoelen zodat ze wat steviger worden. Tot slot doop je ze in de witte chocolade en je hebt heerlijke zelfgemaakte carrot cake truffels!

Benodigdheden
  • Hakmolentje
  • Magnetron (optioneel)
  • Garde
  • Bakpapier
  • Zeef
Ingrediënten
  • 65 gram bloem
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 70 gram wortel
  • 25 gram rozijnen
  • 20 gram pecannoten
  • 2 gram koek- en speculaaskruiden
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 50 gram monchou
  • 150 gram witte chocolade
Bereidingswijze
De carrot cake plaatcake maken
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met een bakpapiertje. Wel de rozijnen in een schaaltje met lauwwarm water.
  • Rasp de wortels boven een mengkom en voeg daaraan het ei toe. Klop door elkaar met behulp van een garde.
  • Voeg hieraan de basterdsuiker en de zonnebloemolie toe en meng het weer door elkaar.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en voeg ook het zout toe. Meng dit erdoorheen met behulp van een spatel.
  • Hak de pecannoten fijn. Dep de rozijnen droog en snijd deze ook wat kleiner. Voeg de pecannoten, de rozijnen en de koek- en speculaaskruiden toe aan de mengkom en spatel dit erdoorheen.
  • Giet je beslag op het bakpapier en smeer het uit tot een plak van circa 0,5 cm dik.
  • Bak de carrot cake plaatcake in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 15 tot 25 minuten.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
Truffels maken
  • Zodra de plaatcake is afgekoeld, voeg je de cake toe aan het hakmolentje en maal je het helemaal fijn tot kruimel. Voeg hieraan de roomkaas toe. Zodra de kruimels een beetje gaan plakken is het goed. Schenk het geheel dan in een mengkom.
  • Draai 12 tot 14 bolletjes van het mengsel en zet dit voor 30 minuten in de diepvries of minimaal een uur in de koelkast, zodat de bolletjes wat steviger aan gaan voelen!
Truffels in de chocolade dopen
  • Zodra de truffels voldoende gekoeld zijn, kun je de chocolade fijnhakken. Smelt 100 gram van de chocolade au-bain marie of voorzichtig in de magnetron. Zodra de chocolade gesmolten is haal je het bakje van het vuur of uit de magnetron. Voeg nu de rest van de gehakte chocolade toe en roer dit erdoorheen totdat het gesmolten is.
  • Doop nu de truffels in de chocolade, hiervoor kun je een lepel gebruiken. Leg ze op een bakpapiertje en laat hier de chocolade afkoelen. Bewaar de truffels in de koelkast totdat je ze gaat eten.
  • Geniet van je carrot cake truffels!

Kijk hier voor nog meer high tea recepten.