Chocoladebroodjes met nutella

Chocoladebroodjes met nutella
Gebakjes -🍴20 min + 45 min rijzen + 10-15 min oven -⏱10 broodjes

Chocoladebroodjes met nutella! Heerlijke zelfgemaakte zoete broodjes gevuld met nutella. Nadat de broodjes in de oven zijn geweest, garneer je de broodjes met nog meer nutella en wat Oreo crumbles. Super lekker!

Ik heb ervoor gekozen om er een krans van te maken. Dit is eigenlijk heel makkelijk om te maken, want je kunt de broodjes gewoon tegen elkaar aanleggen. In de oven zetten de broodjes iets uit, waardoor ze mooi tegen elkaar aan worden gebakken. Deze chocoladebroodjes met nutella zijn lekker om te serveren met het ontbijt, de lunch of als tussendoortje!

Benodigdheden
  • Mengkom
  • Keukenmachine/handmixer met deeghaken
  • Garde
  • Kookthermometer
  • Kwastje
  • Spatel/mes
  • Vershoudfolie/Theedoek
  • Bakpapier
Ingrediënten
Voor het deeg
  • 250 gram bloem
  • 125 ml volle melk
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • 1 tl kardemom
  • 1/4 ei
  • Snufje zout
Voor de vulling
  • 100 gram nutella
Voor de garnering
  • 25 gram nutella
  • 40 gram Oreo crumbles
Bereidingswijze
Voor het deeg
  • We beginnen met het maken van het deeg. Smelt hiervoor eerst de roomboter en laat deze dan afkoelen.
  • Verwarm de melk in een steelpannetje tot 42 graden.
  • Meng de suiker met de gist, de kardemom en het snufje zout. Kluts het ei in een ander bakje en voeg de helft toe aan het suikermengsel. Gooi de andere helft van het geklutste ei niet weg, dit heb je later nog nodig.
  • Voeg dan de melk toe aan de suiker en meng met behulp van een garde goed door elkaar. Voeg de helft van de bloem toe en meng dit erdoorheen. Dan mag de gesmolten boter worden toegevoegd en meng ook dit er met de garde doorheen. Doe dan de overgebleven bloem erbij en meng dit erdoorheen, bijvoorbeeld met behulp van een mixer met deeghaken.
  • Doe folie of een theedoek over de mengkom en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek in huis.
Chocoladebroodjes opmaken
  • Als het deeg 45 minuten heeft gerezen, kunnen de chocoladebroodjes met nutella worden gemaakt. Verwarm hiervoor eerst de oven voor op 220°C en leg een bakpapiertje op de bakplaat.
  • Doe een beetje bloem op je werkblad. En rol het deeg uit tot een vierkant van 30 bij 30 cm.
  • Verwarm de nutella even kort in de magnetron, zodat de nutella wat beter smeerbaar wordt. Besmeer je deeg met de nutella en rol vervolgens het deeg op tot één lange rol.
  • Snijd van de rol 10 kleine chocoladebroodjes.
  • Leg één chocoladebroodje op een bakpapier en leg hieromheen 7 chocoladebroodjes. De overige 2 broodjes, mag je los op het bakpapier leggen.
  • Zet de bakplaat in het midden van de oven, en bak de chocoladebroodjes in circa 10 tot 15 minuten goudbruin en gaar.
Chocoladebroodjes garneren
  • Zodra de chocoladebroodjes uit de oven zijn, verwarm je de nutella kort in de magnetron. Gebruik een theelepel om de nutella over de chocoladebroodjes te verdelen. Strooi er tot slot de Oreo kruimels over.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer gebakjes!