Flammkuchen met peer en geitenkaas

Flammkuchen met peer en geitenkaas
Hartig -⏱10 min + 15 min oventijd -?2-3 personen

Flammkuchen met peer en geitenkaas. Een flammkuchen is heerlijk als avondeten, of om te serveren als uitgebreide lunch. Voor het maken van een flammkuchen maak ik graag gebruik van vers flammkuchendeeg. Dit deeg is namelijk dun en bakt daardoor heerlijk krokant. Deze flammkuchen beleg je met crème fraîche, geitenkaas, honing, spekjes en peer. Tot slot voeg je nog pecannoten toe, die je nog even kort meebakt. Een heerlijke smaakcombinatie!

Ingrediënten
  • 1 rol vers flammkuchendeeg
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 peer
  • 70 gram geitenkaas
  • 60 gram spekjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 handje pecannoten
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in kwarten en vervolgens in dunne plakjes. Verkruimel de geitenkaas. Hak je pecannoten grof.
  • Rol je flammkuchendeeg uit op de bakplaat. De rol bevat al bakpapier, dus dat is ideaal.
  • Besmeer het flammkuchendeeg met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de spekjes over de flammkuchen, gevolgd door de plakjes appel en de verkruimelde geitenkaas. Verdeel tot slot de honing erover.
  • Bak je flammkuchen goudbruin en gaar in het midden van de oven in circa 12 tot 15 minuten.
  • Verdeel in de laatste 5 minuten van de baktijd de pecannoten over de flammkuchen met peer en geitenkaas en bak nog even mee.
  • Haal de flammkuchen uit de oven en snijd in stukken.
  • Smakelijk eten!

Kijk hier voor meer hartige recepten!