Smeuïge brownies
Gebakjes -⏱️20 min + 25 min oventijd -?12 stuks
Smeuïge brownies, bijna iedereen lust ze wel! Deze brownies zijn lekker smeuïg en erg lekker, ook in combinatie met een toef slagroom of een bolletje ijs. Deze brownies zijn warm al erg lekker, maar eigenlijk zijn ze de volgende dag als ze afgekoeld zijn nog het allerlekkerst.
Benodigdheden
- Vierkante bakvorm 20×20 cm
- Bakpapier
- Kwastje
- Spatel
- Zeef
Ingrediënten
- 110 gram roomboter
- 125 gram kristalsuiker
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 200 gram pure chocolade (bijv. chocolate chips)
- 55 gram bloem
- 35 gram cacao
- 3 eieren
- 50 gram chocolate chips
- 1 tl vanille-extract
- Snufje zout
- Bakboter (om in te vetten)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 °C en vet je bakvorm in. Bekleed vervolgens je bakvorm met bakpapier.
- Smelt de roomboter samen met de chocolade in een pannetje op laag vuur. Blijf constant roeren. Zet opzij.
- Doe beide soorten suiker samen met de eieren, het vanille-extract en het zout in een mengkom en klop door elkaar totdat het één geheel is. Zet dan de mengkom (zorg dat deze hittebestendig is) boven een pan met warm water en mix het geheel door elkaar totdat de suikerkristallen helemaal weg zijn.
- Haal de mengkom van de pan af en klop het mengsel nog verder totdat je een lichte en luchtige massa krijgt. Dit duurt 3 tot 5 minuten.
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan het ei-suiker mengsel en klop dit er kort doorheen, totdat je een mooi chocolademengsel hebt.
- Meng de bloem met de cacao en zeef dit boven de mengkom. Spatel dit erdoorheen totdat er geen bloem meer zichtbaar is. Voeg tot slot de chocolate chips toe en spatel er kort doorheen.
- Verdeel het beslag over de bakvorm en tik een paar keer tegen je aanrecht zodat de luchtbellen weg gaan.
- Zet je smeüige brownies in het midden van de oven gedurende 25 minuten.
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Snijd in 12 tot 16 stukken.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor nog meer gebakjes.