Aspergesoep met bieslook

Aspergesoep met bieslook
Soep -⏱️40 min -?4 personen

Aspergesoep, altijd goed! Deze aspergesoep met bieslook maak je zowel met de schillen en de kontjes, alsook de rest van de asperge. De schillen en de kontjes van de asperges gebruik je om zelf een bouillon van te maken. Deze breng je verder op smaak met bouillonblokjes. De soep is lekker romig door de combinatie van roomboter, bloem en slagroom.

Ingrediënten
  • 500 gram asperges
  • 1,25 liter kokend water
  • 100 ml kookroom
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • Verse bieslook
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Breng een pan met 1,25 liter water aan de kook.
  • Schil in de tussentijd de asperges en snijd de kontjes er vanaf. Zet even aan de kant.
  • Snijd de asperges in stukken van 3 cm groot en kook deze gaar in de pan met water in circa 6 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte van je asperges.
  • Zet het vuur uit en schep de asperges uit de pan en leg ze even op een bord. Doe de schillen en de kontjes van de asperges in de pan met warm water en laat even 20 minuten trekken.
  • Na 20 minuten smelt je de roomboter in soeppan op middelmatig vuur. Als de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe. Bak dit circa 3 minuten en blijf doorroeren.
  • Voeg dan beetje bij beetje het kookvocht toe aan de pan en blijf doorroeren. Verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan en roer dit erdoorheen. Breng aan de kook.
  • Als de soep kookt mag de slagroom erbij samen met de aspergestukjes. Breng op smaak met zout en peper. Kook de soep nog gedurende 5 minuten.
  • Verdeel de soep over de kommen. Hak de bieslook grof en garneer hiermee je soep.
  • Geniet van je aspergesoep met bieslook.

Kijk hier voor nog meer soep recepten.