Spaanse churros

Spaanse churros
Gebakjes -⏱️30 min -?4 personen

Spaanse churros, je hebt ze of misschien weleens gezien in Spanje of bij een gebakskraam in Nederland. Spaanse churros is een heerlijke zoete lekkernij die gefrituurd wordt. Het beslag bestaat onder andere uit boter, melk, suiker en bloem. Het beslag doe je in een spuitzak en dan spuit je sliertjes boven een pan met warme olie. Hierin frituur je de churros, waardoor je een heerlijk krokant laagje krijgt. Heerlijk om door kaneelsuiker te halen. Ook lekker om met chocoladesaus te serveren.

Benodigdheden
  • Spuitzak
  • Gekarteld spuitmondje (7 tot 10 mm doorsnede)
Ingrediënten
  • 75 ml melk
  • 75 ml water
  • 50 gram roomboter
  • 40 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 50 gram suiker
  • Zonnebloemolie
Bereidingswijze
  • Verwarm de olie voor in een pan of in een frituurpan tot 180 graden.
  • Doe het water samen met de melk, 40 gram kristalsuiker, de roomboter en het zout in een pan. Breng het geheel aan de kook.
  • Voeg dan in één keer de bloem toe en roer goed door met een houten lepel. Net zo lang, totdat het deeg loslaat en er een bal deeg ontstaat. Haal dan de pan van het vuur.
  • Voeg dan een ei toe en roer er goed doorheen. Doe dan het tweede ei erbij en meng dit er weer doorheen. Laat het deeg nu even 10 minuten afkoelen.
  • Gebruik een gekarteld spuitmondje van circa 7 tot 10 mm doorsnede en vul de spuitzak met het deeg.
  • Nu ga je met de spuitzak boven de pan met hete olie hangen en knijp je er slierten deeg uit van circa 10 tot 12 cm groot. Knip of snijd iedere keer het deeg af. Zorg er wel voor dat je niet te dicht in de buurt komt van het olie met je handen of de spuitzak.
  • Bak de churros in circa 4 tot 5 minuten goudbruin en krokant en haal ze er dan met een schuimspaan uit.
  • Bak net zoveel churros, totdat het deeg op is.
  • Meng de kaneel met 50 gram van de suiker in een bakje.
  • Haal de churros door de kaneelsuiker.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer Spaanse gerechten!