Groene shakshuka met feta

Groene shakshuka met feta
Hoofdgerecht -⏱️35 min -?2 personen

Shakshuka zie je de laatste tijd steeds vaker voorbij komen. De klassieke shakshuka is een eenpansgerecht op basis van gepocheerde eieren in een lekkere tomatensaus. In deze groene shakshuka met feta vervangen we de rode saus door een saus van spinazie, hierdoor kleurt de shaksuka groen. Verder worden er ook alleen maar groene groenten toegevoegd, zodat het een mooi groen geheel blijft. Maak de groene shakshuka af met feta en serveer er een lekker pistoletje bij!

Benodigdheden

• Staafmixer
• Wok of grote hapjespan met deksel.

Ingrediënten

• 2 kleine blikjes linzen (uitlekgewicht 200 gram)
• 200 gram spinazie
• 100 gram feta
• 40 ml kookroom
• 4 eieren
• 2 pistolets
• 1 groene paprika
• ½ courgette
• 1 ui
• 2 knoflookteentjes
• 2 tl komijnpoeder
• ½ groentebouillonblokje
• Olijfolie
• Zout&Peper

Bereidingswijze
  • Vang het vocht van de blikjes linzen op en spoel de linzen vervolgens af.
  • Maak eerst de saus door 100 gram spinazie te pureren samen met de kookroom, het bouillonblokje en 100 ml vocht uit blik. Pureer het geheel glad en breng op smaak met zout en peper. Zet even apart.
  • Snipper de ui en snijd de paprika en de courgette in stukjes en pel de knoflookteentjes.
  • Zet een wok of grote hapjespan op middelhoog vuur en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Voeg de ui toe en pers de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak voor 1 minuut. Doe dan de paprika en de courgette erbij en bak 2 minuten mee. Voeg de komijn toe en bak het geheel nogmaals 1 minuut. Giet de saus erbij samen met de linzen. Verscheur ook de resterende spinazie grof boven de pan.
  • Maak kleine kuiltjes in het mengsel en breek hierin de eieren. Doe de deksel op de pan en laat het geheel op middelhoog vuur stollen circa 6 minuten stollen. Haal dan de deksel van de pan en laat het de eitjes nog eens 4 minuten stollen. Door de deksel van de pan te halen, kan het vocht ontsnappen, waardoor de groene shakshuka met feta minder waterig wordt.
  • •Zodra de eieren gestold en gaar zijn, kun je de shakshuka netjes in een diep bord scheppen. Verkruimel de feta boven de borden en serveer samen met een pistoletje.

Kijk hier voor meer vegetarische hoofdgerechten!