Aspergetaart met zalm

Aspergetaart met zalm
Hoofdgerecht – ? 30 min + 35 min oven – ? 4 personen

Witte asperges kun je op heel veel verschillende manieren klaarmaken. Ik kwam erachter dat ik nog maar weinig hartige taarten op Koken&Bakken doe je zo had staan, dus ik besloot om een lekkere aspergetaart met zalm en broccoli te maken. De taart is lekker romig en zit vol met het witte goud. Deze aspergetaart met zalm is zowel warm als koud er lekker. Dit maakt deze hartige taart ook perfect als hartig gerecht voor een high tea.

Benodigdheden
  • Ronde springvorm van 22-25 cm
Ingrediënten
  • 1 pak Koopmans hartige taart brosse bodem
  • 50 gram boter
  • 50 ml water
  • 500 gram asperges
  • 200 gram broccoliroosjes
  • 200 gram zalmfilet
  • 3 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 tl tijm
  • Bakboter
  • Zout&peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de asperges en verwijder de harde kontjes. Snijd de asperges vervolgens in de lengte doormidden. Kook ze in 5 minuten gaar.
  • Kook tegelijkertijd ook de broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar.
  • Maak intussen het hartige taartdeeg klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. De sausmix zul je voor dit recept niet gebruiken.
  • Giet de asperges en de broccoli af en laat goed uitlekken. Zet even apart.
  • Maak de roomsaus klaar door de 3 eieren in een kom te klutsen. Voeg hieraan de roomkaas, de crème fraîche en de tijm toe en meng het geheel goed door elkaar. Meng dan de geraspte kaas erdoorheen en breng op smaak met voldoende zout en peper. Zet apart en snijd intussen de zalmfilet in grove stukken.
  • Vet de springvorm in met bakboter en bekleed de springvorm met het hartige taartdeeg.
  • Snijd de asperges in stukken van 2 cm en dep ze even droog. Verdeel de asperges vervolgens over de springvorm samen met de broccoliroosjes en de zalm. Giet hierover de roomsaus. Bak de aspergetaart met zalm in 35-40 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Tip: van de schillen en de kontjes van de asperges, kun je een lekkere soep maken. Op die manier kun je voedselverspilling tegengaan.

Kijk hier voor meer hartige recepten.