Flammkuchen met appel en brie

Flammkuchen met appel en brie
Hartig – ? 10 min + 15 min oventijd – ? 2-3 personen

Flammkuchen met appel en brie, een heerlijke smaakcombinatie! Deze vegetarische flammkuchen besmeer je met crème fraîche en beleg je vervolgens met appel en brie. Tot slot voeg je wat honing toe voor extra smaak. Dit gerecht bevat slechts 6 ingrediënten en is heel eenvoudig om te maken. Ik gebruikte hiervoor een rol vers flammkuchendeeg dat je alleen even hoeft uit te rollen. Ideaal. Binnen 25 minuten staat deze flammkuchen met appel en brie op tafel. Wat mij betreft perfect comfort food!

Ingrediënten
  • 1 rol vers flammkuchendeeg
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 appels
  • 200 gram roombrie
  • 2 eetlepels honing
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kwarten en vervolgens in dunne plakjes van circa 4 mm dik. Snijd de brie vervolgens ook in plakjes.
  • Rol je flammkuchendeeg uit op de bakplaat. De rol bevat al bakpapier, dus dat is ideaal.
  • Besmeer het flammkuchendeeg met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg je appels erop gevolgd door de roombrie. Garneer met de honing.
  • Bak je flammkuchen goudbruin en gaar in het midden van de oven in circa 12 tot 15 minuten.
  • Smakelijk eten!

Kijk hier voor meer hartige recepten!