Mangosalade met kip en geitenkaas

Mangosalade met kip en geitenkaas
Hoofdgerecht -⏱️20 min -?2 personen

Het is pas februari, maar het is toch al echt lenteweer tijdens het schrijven van dit recept. Zo was het vandaag maar liefst 17 graden. Ik kreeg opeens zin in een lekkere mangosalade met kip en geitenkaas. Deze heerlijke frisse salade past perfect bij dit weer. Deze salade is lekker fris van smaak door de mango. Tegelijkertijd is de salade ook romig door de toevoeging van avocado en geitenkaas. De salade breng je op smaak met wat balsamico azijn en balsamico crème. Super lekker! Bij deze mangosalde met kip en geitenkaas is het erg lekker om wat versgebakken ciabattabrood te serveren. Zo maak je je maaltijd helemaal compleet!

Ingrediënten
  • 150 gram gemengde sla
  • 100 gram babyspinazie
  • 1 grote kipfilet
  • 1 mango
  • 1/2 avocado
  • 100 gram geitenkaas met kruiden
  • 2 el balsamico azijn
  • Balsamico crème
  • 1 ciabatta
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en breng op smaak met wat zout en peper. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipfiletstukjes in 5 tot 7 minuten goudbruin en gaar.
  • Schil in de tussentijd de avocado en snijd de mango in stukken. Haal ook het vruchtvlees uit de avocado en snijd ook in stukken.
  • Haal de kipblokjes uit de pan en schep op een bord. Slink vervolgens de spinazie in dezelfde pan in een paar minuten op middelhoog vuur.
  • Meng de spinazie met de gemengde salade en breng op smaak met de balsamicoazijn.
  • Verdeel de salade over twee borden en verdeel hierover de kip, avocado en de mango. Verkruimel tot slot ook twee geitenkaasrondjes per bord over de salade heen. Garneer met wat balsamico crème.
  • Snijd de ciabatta in plakjes en serveer bij de mangosalade met kip en geitenkaas.

Kijk hier voor meer salades!