Preitaart met kastanje champignons en spekjes

Preitaart met kastanje champignons en spekjes
Hoofdgerecht – ? 20 min + 35 min oven – ? 3-4 personen

Ik ben persoonlijk erg fan van hartige taart en deze preitaart met kastanje champignons en spekjes is dan ook echt een toppertje. Deze hartige taart is gevuld met veel prei, kastanje champignons en gebakken spekjes. De saus maak je op basis van eieren, wat crème fraîche en kerriepoeder. De kerrie geeft deze preitaart extra smaak. Snel aan de slag!

Benodigdheden
  • Ronde springvorm van 22-25 cm
  • Vergiet/Zeef
Ingrediënten
  • 1 pak Koopmans hartige taart (je gebruikt alleen het deeg)
  • 3 preien
  • 250 gram kastanje champignons
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Maak eerst de bodem van je hartige taart. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm dan de oven voor op 200°C.
  • Snijd de prei in ringen en de kastanje champignons in plakjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok op middelmatig tot hoog vuur en voeg hieraan de prei en de kastanje champignons toe. Bak even 2 minuten.
  • Doe dan de spekblokjes erbij en bak het geheel nogmaals 4 minuten.
  • Giet het mengsel in een vergiet of zeef en laat het even goed uitlekken.
  • Maak de saus door 4 eieren te klutsen met behulp van een garde. Voeg de crème fraîche, 50 gram van de geraspte kaas en het kerriepoeder toe en meng het er doorheen.
  • Vet je bakvorm in en verdeel je deeg over de bodem en creëer een laag randje rondom.
  • Meng je saus met de groenten en verdeel het mengsel gelijkmatig over je springvorm. Garneer met de rest van de geraspte kaas. Zet je preitaart met kastanje champignons en spekjes in het midden van de oven.
  • Bak de hartige taart in circa 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de hartige taart in punten en ga er lekker van genieten!

Kijk hier voor meer hartige recepten!