Cookie dough
Koekjes – ? 10 min – ? 1 grote pot
Oké soms heb je gewoon zin in iets lekkers, maar heb je eigenlijk niet zoveel tijd om iets te maken. Dan is deze eetbare cookie dough echt geweldig! Ik ben zelf echt dol op cookie dough ijs, maar dan vooral ook door de bolletjes cookie dough die erin zitten. En ook als ik een cake ga maken, eet ik heel graag al een deel van het beslag op. Deze eetbare cookie dough bevat maar heel weinig ingrediënten en heb je in 10 minuten gemaakt. Ideaal als je zin hebt in een té lekker tussendoortje!
Benodigdheden
- Handmixer/Keukenmachine
- Spatel
Ingrediënten
- 100 gram roomboter
- 100 gram lichtbruine basterd
- 60 gram kristalsuiker
- 2 el melk
- 1 tl vanille-extract
- 200 gram bloem
- Snufje zout
- 75 gram chocolate chips
Bereidingswijze
- Doe de roomboter samen met beide soorten suiker en het zout in de mengkom van de keukenmachine. Klop het geheel in circa 3 minuten smeuïg.
- Voeg na 3 minuten de melk toe samen met het vanille-extract en klop het geheel nu nogmaals een minuut.
- Voeg dan de bloem toe en mix dit er in circa 2 minuten door op lage snelheid.
- Giet nu de chocolate chips erbij en spatel deze erdoorheen.
- Je kunt van het cookie dough bijvoorbeeld ook balletjes rollen om het leuk te presenteren. Maar je kunt het ook lekker in een schaaltje scheppen en het vervolgens met een lepel opeten.
- Je kunt het cookie dough een paar dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Haal voordat je het wilt gaan eten dan even uit de koelkast, zodat het niet meer zo koud is.
- Geniet ervan!
Tip: wil je geen enkel risico lopen met de bloem? Dan kun je de bloem verhitten om eventuele bacteriën te doden. Dit kun je doen door de bloem korten te bakken in de oven op een bakplaat met bakpapier. Vijf minuten op 180°C is voldoende.
Kijk hier voor nog meer koekjes recepten!