Lange vingers recept

Lange vingers recept
Koekjes – ? 15 min + 10 min oven – ? circa 30 koekjes

Ik ging een heerlijke tiramisutaart maken en dan is het eigenlijk heel verleidelijk om lange vingers gewoon te kopen. Alleen eigenlijk zijn lange vingers helemaal niet moeilijk om te maken en dan ben ik er toch een voorstander van om gewoon zelf even dat extra halve uurtje in de keuken te staan om deze heerlijke koekjes gewoon zelf te maken. Voor lange vingers heb je heel weinig ingrediënten nodig, dus je kunt snel aan de slag!

Benodigdheden
  • Spuitzak
  • Glad spuitmondje van circa 1 cm
  • Zeef
Ingrediënten
  • 3 eieren (gesplitst)
  • 80 gram suiker + extra om te bestrooien
  • 70 gram bloem
  • 20 gram maizena
  • 1/2 tl vanille-extract
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Klop het eiwit schuimig en voeg dan de helft van de suiker geleidelijk toe. Klop het net zolang totdat de eiwitten stijf zijn.
  • Doe de eidooiers in een andere mengkom en klop het schuimig met de overgebleven suiker en het vanille-extract.
  • Spatel het eidooiermengsel door het eiwit.
  • Doe de maizena met de bloem in een bakje en zeef de helft door het mengsel en spatel het erdoorheen. Zeef dan de rest erboven en spatel dit er ook doorheen.
  • Doe het beslag in de spuitzak en spuit lange vingers van ongeveer 8 tot 10 cm. Laat voldoende ruimte over tussen de lange vingers, want ze zullen nog een beetje uitzetten in de oven.
  • Doe een beetje suiker in een zeefje en besprenkel hier de lange vingers mee (dit hoeft niet teveel te zijn).
  • Zet de bakplaat met lange vingers in het midden van de oven en bak ze tussen de 8 en 12 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op een taartrooster.

Kijk hier voor meer koekjes recepten!