Zelfgemaakte mini roze koeken

Zelfgemaakte mini roze koeken
Koekjes – ? 20 min + 15-20 min oventijd – ? 12 koeken

In de naam van deze zelfgemaakte mini roze koeken zit koeken verwerkt, maar het zijn eigenlijk meer kleine cakejes met daarop een roze glazuur. Deze koeken zijn onder de meeste mensen erg bekend en het is ook erg leuk om ze zelf te maken. Voor deze zelfgemaakte mini roze koeken wordt een natuurlijke kleurstof gebruikt. De glazuur wordt namelijk roze door het gebruik van (bevroren) frambozen. Dit geeft ook nog eens een extra lekkere smaak aan de glazuur. Snel aan de slag!

Benodigdheden
  • Muffinvorm met 12 gaten
  • Keukenmachine/Handmixer
  • Staafmixer
  • Spatel
  • Kwastje
  • Zeef
  • Bakpapier
Ingrediënten
Voor de cakejes
  • 120 gram roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 90 gram bloem
  • 10 gram maizena
  • 2 eieren
  • 2 gram bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • Bakboter
Voor de glazuur
  • 80 gram (diepvries) frambozen
  • 200 gram poedersuiker
Bereidingswijze
Voor de cakejes
  • Maak je gebruik van diepvries frambozen, haal deze dan alvast uit de koelkast voordat je aan het beslag voor de cakejes begint.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet je bakvorm goed in met wat boter. Knip van bakpapier kleine rondjes, waarmee je de bodempjes van de muffinvorm kunt bekleden. Dit zorgt ervoor dat de cakejes strakjes eenvoudiger uit de vorm komen.
  • Mix de boter samen met de suiker en het vanille-extract romig in circa 3 minuten. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen.
  • Zeef intussen de bloem, samen met de maizena en het bakpoeder 2 keer.
  • Spatel het bloemmengsel door het botermengsel en voeg een snufje zout toe.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 muffinvormen.
  • Bak de zelfgemaakte mini roze koeken in het midden van de oven eerst 10 minuten met een bakplaat erbovenop. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk bolling op de cakejes komt.
  • Haal na 10 minuten de bakplaat eraf en bak de cakejes nu nog circa 5 tot 10 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Gebruik eventueel een satéprikker. Als deze schoon uit de cakejes komt, zijn de cakejes goed.
  • Haal de cakejes uit de oven en haal ze direct uit de vorm. Laat ze 10 minuten op zijn kop afkoelen en draai ze dan terug. Laat ze dan volledig afkoelen.
Voor de glazuur
  • Als de cakejes zijn afgekoeld, kun je de glazuur gaan maken.
  • Pureer de frambozen fijn met behulp van een staafmixer. Haal deze puree door een zeef, zodat de pitjes achterblijven.
  • Doe 40 gram van de puree in een steelpannetje samen met de poedersuiker.
  • Verwarm het geheel totdat het lauwwarm is. Doop de bovenkant van de cakejes in de glazuur en laat de glazuur even stollen.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer koekjes!