Biscuit basisrecept

Biscuit basisrecept
Taart – ? 35 minuten – ? 3 lagen

Biscuit wordt vaak gebruikt als basis om een mooie laagjestaart te maken. Met dit biscuit basisrecept bak je heel eenvoudig drie mooi en luchtige biscuits. Een veelgestelde vraag is, hoe krijg ik mijn biscuit luchtig? De kunst is om zo kort mogelijk het bloem door het eimengsel te scheppen. Zorg ervoor dat je het bloem altijd zeeft en dat je het er doorheen schept in plaats van mixt. Op die manier behoudt het biscuit zijn luchtigheid. Met dit biscuit basisrecept maak je een biscuit wat van zichzelf niet machtig is, dus je kunt de taart zelf rijkelijk opmaken en versieren, bijvoorbeeld met een overheerlijke chocolade botercrème. Dit biscuit is lekker fris doordat er citroenrasp en een tl citroensap aan toe worden gevoegd. Houd je niet zo van de smaak van citroen, dan kun je dit uit het recept weglaten!

Benodigdheden
  • 20 cm springvorm (3 stuks of minder)
  • Bakpapier
  • Handmixer
  • Hittebestendige kom
  • Keukenmachine (optioneel)
  • Kookthermometer
  • Kwastje
  • Spatel
  • Zeef
Ingrediënten
  • 180 gram bloem
  • 180 gram suiker
  • 6 eieren
  • 1/2 citroen
  • 1/4 tl zout
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de eieren, samen met de suiker, de rasp van de halve citroen, 1 tl citroensap en het zout in een hittebestendige kom. Mix dit au-bain-marie tot 37°C. Haal dan de kom van de au-bain-marie en mix het geheel verder luchtig tot kamertemperatuur. Dit kan met behulp van de keukenmachine, maar dit kun je ook met een handmixer doen.
  • Zeef nu de helft van het bloem boven de kom en schep het er met behulp van een spatel voorzichtig doorheen! Zodra de bloem is opgenomen en er geen klontjes meer zichtbaar zijn, kun je de rest van de bloem boven de kom zeven en er doorheen scheppen. Zet even apart (zorg ervoor dat je dit niet te lang doet, want dan verliest het beslag haar luchtigheid).
  • Vet de springvormen lichtjes in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het beslag evenredig over de drie springvormen en bak de biscuits in 20 minuten af in het midden van de oven. De biscuits zijn goed als een satéprikker er schoon uitkomt en als de biscuit een beetje loslaat van de rand.
  • Laat voor gebruik de biscuits volledig afkoelen, dit duurt ongeveer een uurtje.

Neem ook eens een kijkje bij de taart recepten!