Zomertiramisu met mango

Zomertiramisu met mango

Deze zomertiramisu met mango is een echte aanrader! Deze tiramisu dankt haar naam aan de verschillende zomerse smaken, zowel van de abrikozenjam als van de stukjes mango. Deze tiramisu zonder ei, maak je op basis van mascarpone en Griekse yoghurt. Ook bevat de tiramisu geen alcohol en geen koffie. Hierdoor is deze tiramisu geschikt voor meer mensen! Maar dan is nu misschien de vraag, waar doop je de lange vingers dan in als er geen koffie in het toetje gaat? Ik heb ervoor gekozen om de lange vingers te dopen in sinaasappelsap. Dit zorgt voor een lekkere zoete smaak en maakt de lange vingers ook zachter qua structuur. Om deze mango tiramisu helemaal af te maken, voeg je op het eind nog wat geraspte witte chocolade toe!

Bereiding zomertiramisu met mango

Je start met het maken van de vulling van de tiramisu in glas. Hiervoor meng je de mascarpone met de Griekse yoghurt, de suiker en tot slot ook de abrikozenjam. Dan doop je een paar lange vingers in de sinaasappelsap en deze verdeel je over de bodem van de glaasjes, gevolgd door wat van de vulling en stukjes mango. Deze stap herhaal je vervolgens nog een keer. Tot slot rasp je de witte chocolade en deze verdeel je over de stukjes mango. Vergeet niet voor het serveren nog even een lange vinger in het glaasje te plaatsen.

Zomertiramisu met mango

Zomertiramisu met mango

Deze heerlijke zomerse tiramisu is gemaakt zonder ei of drank, maar maak je op basis van mascarpone en Griekse yoghurt. Lekker zoet door de toevoeging van abrikozenjam en de stukjes mango.
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • 4 glaasjes
  • Garde
  • Rasp

Ingrediënten
  

  • 200 gram mascarpone
  • 150 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 200 gram mangostukjes
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 16 lange vingers
  • 100 gram abrikozenjam
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 30 gram witte chocolade

Bereidingswijze

  • Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, de vanillesuiker en de witte basterdsuiker. Klop zo kort mogelijk, maar wel dat alles gemengd is. Dat zorgt ervoor dat het niet te dun wordt. Voeg dan de abrikozenjam toe en meng dit er ook doorheen.
  • Doe het sinaasappelsap in een diep bord en week hierin 6 lange vingers. Snijd vervolgens de lange vingers doormidden.
  • Verdeel 3 stukjes lange vinger per glaasje over de bodem en schep in ieder glaasje 1/8 van het mascarponemengsel. Schep hierop de helft van de stukjes mango.
  • Week wederom 6 lange vingers in het sinaasappelsap en snijd doormidden. Verdeel weer over ieder glaasje 3 stukjes. Verdeel hierover de rest van het mascarponemengsel.
  • Verdeel de rest van de mangostukjes over de glaasjes.
  • Rasp de witte chocolade en strooi deze over de stukjes mango.
  • Laat de tiramisu nu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Steek een lange vinger in de tiramisu voordat je deze serveert.
  • Geniet ervan!