Eivrij frambozen taartje

Eivrij frambozen taartje
Taart -⏱30 min + 25 min oventijd + 1 uur wachten -🍴 8 taartpunten

Ik wilde een keer proberen om een eivrije cake te maken. En ik moet zeggen, het is goed gelukt! De structuur is iets vaster dan bij een normale cake met ei, maar de smaak is echt lekker! In plaats van eieren, gebruik je een mengsel van melk en azijn. Bovenop het taartje gaat een mascarponeroom met aardbeienjam en tot slot werk je het taartje af met verse frambozen en poedersuiker. Dit eivrij frambozen taartje is echt heerlijk!

Benodigdheden
  • 1 ronde springvormen van 20 cm
  • Keukenmachine
  • Spatel
  • Taartkarton
Ingrediënten
Voor cake
  • 200 gram bloem + beetje extra
  • 160 gram kristalsuiker
  • 180 ml melk
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 1,25 tl bakpoeder
  • 3/4 el azijn
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • Boter om in te vetten
Voor de mascarponeroom
  • 125 gram mascarpone
  • 60 ml slagroom
  • 150 gram aardbeienjam
Voor de garnering
  • 125 gram frambozen
  • Poedersuiker
Bereidingswijze
Voor de cake
  • Verwarm de oven voor op 170°C . Vet de springvorm lichtjes in, bekleed de bodem met bakpapier en bebloem de springvorm een beetje.
  • Doe de kristalsuiker samen met de zonnebloemolie in de mengkom van de keukenmachine en meng het geheel luchtig in een aantal minuten.
  • Meng in een andere kom de melk met de azijn en in een andere kom de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Voeg 1/3 deel van het bloem toe aan de suiker met zonnebloemolie. Als dit is opgenomen voeg je de helft van de melk toe, wederom gevolgd door 1/3 van de bloem, weer melk en tot slot het laatste gedeelte van de bloem. Mix het geheel nog even kort totdat het een luchtig beslag is.
  • Verdeel het beslag over de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
  • Haal de cake uit de oven en laat even 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal dan de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
Voor de mascarponeroom
  • Als de cake is afgekoeld, kun je starten met het maken van de mascarponeroom. Klop de slagroom bijna stijf. Roer de mascarpone kort los en voeg toe aan de slagroom, klop het geheel nu tot een mooi stevige room. Roer de jam ook kort los met behulp van een vork en voeg toe aan de mascarponeroom. Spatel de jam erdoorheen.
Taart opbouwen
  • Verdeel de mascarponeroom over de taart met behulp van een lepel. Garneer met de verse frambozen en wat poedersuiker.
  • Geniet van het eivrij frambozen taartje!

Kijk hier voor meer lekkere taart recepten!