Licor 43 cheesecake
Taart – ⏱ 30 min + 6 uur opstijven – ? 12-14 taartpunten
Licor 43 is een overheerlijk drankje. Dit drankje kan je ook perfect verwerken in een licor 43 cheesecake. Deze cheesecake is een no-bake cheesecake en maak je op basis van een speculaas of pepernoten bodem. Ook kan je hiervoor prima bastognekoeken gebruiken. Daarop gaat een vulling van slagroom, roomkaas en boer’n yoghurt met licor 43. Tot slot maak je nog een mooie gelatine glazuur met licor 43 erin. Lekker om als toetje of als taart te serveren.
Benodigdheden
- Bakpapier
- Garde
- Springvorm van 24 cm
- Keukenmachine/Handmixer
- Foodprocessor/Deegroller
- Spatel
- Theedoek
- Zeef
Ingrediënten
Voor de bodem
- 180 gram speculaasjes/pepernoten
- 50 gram roomboter
Voor de vulling
- 400 gram roomkaas
- 350 gram Boer’n yoghurt Licor 43
- 150 ml slagroom
- 100 gram poedersuiker
- 25 ml water
- 5 gelatineblaadjes
Voor de topping
- 100 ml Licor 43
- 115 ml water
- 5 gelatineblaadjes
Bereidingswijze
Voor de bodem
- Vet de bodem van de springvorm lichtjes in met een beetje boter en bedek met bakpapier.
- Smelt voor de bodem de roomboter in een pannetje en maal de koekjes fijn. Dit kun je doen in een foodprocessor, maar je kunt de koekjes ook in een plastic zak doen en fijnmalen met behulp van een deegroller. Meng de gemalen koekjes met de roomboter en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van de lepel de gemalen koekjes goed aan. Zet de springvorm even in de koelkast.
Voor de vulling
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Doe in de tussentijd de slagroom in de mengkom van de keukenmachine en klop tot bijna stijf. Doe dan de roomkaas erbij en meng er kort doorheen. Voeg nu de Boer’n yoghurt toe samen met de poedersuiker en meng alles goed door elkaar.
- Doe het water in de steelpan en verwarm op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze één voor één toe aan het warme water. Meng goed door elkaar met behulp van een garde.
- Voeg het water met de opgeloste gelatine toe aan mengkom en klop alles een laatste keer door.
- Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Zet nu voor circa 4 uurtjes terug in de koelkast. Je kunt dit ook prima de avond van tevoren al maken en een nachtje in de koelkast laten staan.
Voor de Licor 43 glazuur
- Als de vulling voldoende is opgesteven, kun je starten met de Licor 43 glazuur. Week hiervoor eerst de gelatineblaadjes in koud water. Doe dan de Licor 43 samen met het water in een steelpan en verwarm op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze één voor één toe. Meng iedere keer goed door met behulp van een garde.
- Zet het vuur uit en schenk de Licor 43 glazuur in een maatbeker. Zet gedurende 15 minuten even in de koelkast.
- Na 15 minuten kun je de Licor 43 galzuur op de taart gieten en zet de taart nu voor minimaal 2 uur nog even terug in de koelkast, zodat de taart goed opstijft.
- Eventueel kun je voor serveren nog wat toeven slagroom op je taart spuiten.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer lekkere taart recepten!