Aardappelbakjes met spinazie

Aardappelbakjes met spinazie
Bijgerecht – ⏱ 15 min + 30 min oventijd – 🍴 4 personen

Deze aardappelbakjes met spinazie is eigenlijk een recept dat letterlijk heel spontaan is bedacht. Ik wilde eigenlijk iets anders met aardappels gaan maken, maar kwam toen tot dit idee. Deze aardappelbakjes met spinazie zijn heel eenvoudig om te maken en zijn leuk om als bijgerecht te serveren.

Benodigdheden
  • Muffinvorm met 12 bakjes
  • Kaasschaaf/mandoline
Ingrediënten
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 450 gram spinazie à la crème
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de muffinvorm rijkelijk in met olijfolie.
  • Was de aardappelen en maak droog. Snijd van de aardappelen dunne plakjes met behulp van een mandoline of kaasschaaf.
  • Leg één of twee plakjes aardappel op de bodem van een muffinvormpjes en dek vervolgens dakpansgewijs de randen van de muffinvorm af met aardappel. Herhaal deze stap ook voor de overige 11 vormpjes. Gebruik de mooiste aardappelplakjes die je hebt gesneden. Breng op smaak met zout en peper en zet voor 15 minuten in het midden van de oven, totdat de aardappelen goudbruin kleuren.
  • Als de aardappelbakjes bijna klaar zijn, begin je met het maken van het mengsel. Bereid de spinazie à la crème volgens de aanwijzing op de verpakking. Als dit klaar is draai je het vuur uit.
  • Kluts de eieren en meng de melk erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en voeg toe aan de spinazie. Meng alles goed met elkaar.
  • Vul de aardappelbakjes met het spinaziemengsel en garneer met de geraspte kaas.
  • Zet de aardappelbakjes met spinazie in het midden van de oven en bak in circa 15 minuten gaar.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer bijgerechten!