Mini chocoladetaartjes met chocoladecrème

Mini chocoladetaartjes met chocoladecrème
Taart – ? 1 uur + 2 uur wachten – ? 8 taartjes

Deze mini chocoladetaartjes met chocoladecrème zijn echt perfect! Je kunt ze namelijk serveren als taartje bij verjaardagen, als onderdeel van een high tea of als overheerlijk toetje. Het voordeel van deze chocoladecake is namelijk, dat de cake super luchtig is en helemaal niet zwaar valt. Ook de crème tussen de de chocoladecakelagen is niet te zwaar. Deze crème is ook heel luchtig, waardoor het volledige taartje goed in balans is. Je kunt dit taartje goed van tevoren maken en één tot twee daagjes bewaren in de koelkast. Snel aan de slag met de mini chocoladetaartjes met chocoladecrème.

Benodigdheden
  • 3 springvormen van 20 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Spuitzak
  • Taartroosters
  • Uitsteekring
Ingrediënten
Voor de chocoladetaartjes
  • 300 gram kristalsuiker
  • 270 gram bloem (gezeefd)
  • 230 ml karnemelk
  • 120 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 50 gram cacao (gezeefd)
  • 2 eieren (L)
  • 1 tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 1 tl baking soda
Voor de chocoladecrème
  • 200 gram monchou
  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 170 gram poedersuiker
  • 130 gram melkchocolade
Bereidingswijze
Voor de chocoladetaartjes
  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Als je 3 taartvormen hebt, vet je ze allemaal in met boter en bekleed je de bodem van de taartvorm met bakpapier. Als je er 1 of 2 hebt, dan bak je de taart één voor één af.
  • Klop de boter samen met de suiker in de keukenmachine in 3 tot 4 minuten heel licht en luchtig. Voeg dan een voor een de eieren toe. Doe eerst één ei erbij en voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Schraap in de tussentijd een keer de wand van je mengkom schoon.
  • Nu mogen de bloem en de karnemelk erbij, dit gaat in 5 fasen. Doe eerst 90 gram van de gezeefde bloem erbij en klop het goed door. Voeg dan de helft van de karnemelk toe en meng het geheel weer. Nu mag er weer 90 gram bloem bij gevolgd door de karnemelk en het laatste gedeelte van de bloem. Zorg dat je tussen iedere fasen het geheel goed doorklopt, voordat je naar de volgende stap gaat.
  • Voeg de cacao, het zout en het vanille-extract toe en meng het geheel. Meng de witte wijnazijn met de baking soda in een apart bakje, je zult zien dat dit gaat bruisen. Voeg dit bij het beslag en meng het geheel voor de laatste keer goed door.
  • Bak de taart af in het midden van de oven voor 20 tot 25 minuten. De taart is goed als het gebak van de wand loslaat en het midden van de taart stevig aanvoelt.
  • Laat de taart in de vorm 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit de springvorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster (dit duurt ongeveer 1 uur). Leg de taarten met de bovenkant naar beneden.
Voor de chocoladecrème
  • Als de taarten inmiddels zijn afgekoeld, kun je de chocoladecrème maken. Smelt hiervoor eerst de melkchocolade au-bain-marie of voorzichtig in de magnetron en laat eventjes afkoelen.
  • Mix dan de boter samen met de poedersuiker in de mengkom van de keukenmachine. Klop het geheel voor 5 minuten op een normale snelheid licht en luchtig.
  • Voeg dan de monchou toe samen met de iets afgekoelde melkchocolade. Klop het geheel nu nog 3 minuten luchtig.
  • Vul de spuitzak met de chocoladecrème.
Chocoladetaartjes opmaken
  • Nu is het tijd om de chocoladetaartjes op te gaan maken. Snijd hiervoor eerst met behulp van een scherp mes, je taartplakken glad. Steek daarna per taartplak 4 rondjes uit met behulp van de uitsteekring. Kies een uitsteekring waarmee je er 4 rondjes uit kunt halen. Je kunt eventueel ook een kleinere ring gebruiken, en meerdere rondjes uitsteken. Je zult zien dat je best wat cake overhoudt, dit zou je los op kunnen eten of er bijvoorbeeld een trifle mee maken!
  • Snijd de rondjes die je uit hebt gestoken vervolgens doormidden., zodat je in totaal 24 rondjes hebt.
  • Pak één taartjerondje en spuit deze op door te beginnen aan de zijkant en in een rondje steeds verder naar binnen te werken. Leg hierop het volgende taartrondje en herhaal dit nog een keer. Leg er tot slot nog één taartrondje op en spuit er nu 4 toefjes op.
  • Herhaal deze stappen ook voor de overige 7 mini chocoladetaartjes met chocoladecrème.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer taart recepten!