Mojito taart

Mojito taart

Mojito taart, de lekkerste taart voor iedereen die graag een mojito drinkt. Deze laagjestaart maak je op basis van twee lagen cake, met daarin limoen en munt verwerkt. De taart smeer je in met een siroop van rum, munt en limoen. Op deze manier breng je de mojito smaak nog meer naar boven. Tot slot maak je de taart af met een botercrème met vanille, limoen, munt en rum. Super lekker! Snijd de taart in stukken en je kunt er heerlijk van gaan genieten.

Mojito taart bereiden

Deze taart met botercrème kost je wat meer tijd om te maken. Maar dat maakt het niet minder leuk! Je start met het maken van de cake lagen. Als de cake lagen klaar en afgekoeld zijn, kun je ze insmeren met de zelfgemaakte siroop. Dit zorgt ervoor dat de taart niet uitdroogt en geeft extra smaak! Dan kun je de botercrème maken met onder andere boter, vanille, limoen, munt en rum. Meng het geheel tot een heerlijke romige crème. Smeer één taart laag in met de botercrème en leg de andere cake laag erbovenop. Smeer heel de taart af met botercrème en garneer met limoen partjes en verse munt.

Mojito taart

Mojito taart

Mojito taart, een heerlijke laagjestaart met een frisse mojito botercrème.
Bereidingstijd 45 minuten
Oventijd 35 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Taart
Personen 12 personen

Benodigdheden

  • 2 ronde springvormen van 20 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Spuitzak
  • Taartroosters
  • Taartkarton (optioneel)

Ingrediënten
  

Voor de cake lagen

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram bloem
  • 5 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 limoen
  • 1 el munt fijngehakt
  • Snufje zout

Voor de siroop

  • 40 gram suiker
  • 20 ml rum
  • 1 limoen
  • 1 tl munt fijngehakt

Botercrème

  • 250 gram botercrème
  • 250 gram poedersuiker
  • 275 ml melk
  • 45 gram bloem
  • 2 el melk
  • 2 el rum
  • 1 tl munt fijnghakt
  • 1 limoen
  • 1/2 tl vanille-extract
  • Groene kleurstof optioneel

Garnering

  • 1 limoen
  • Verse munt

Bereidingswijze

Cake lagen maken

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de springvormen lichtjes in. Bekleed de bodem met bakpapier en bedek de zijkanten van de springvormen met een beetje bloem.
  • Klop de boter samen met de suiker luchtig in circa 3 minuten. Voeg dan één voor één de eieren toe, samen met het vanille-extract. Voeg het volgende ei pas toe, als het vorige ei volledig is opgenomen in de boter en de suiker.
  • Zeef nu de bloem samen met het bakpoeder boven de mengkom en voeg ook het zout toe. Meng alles goed door elkaar. Rasp de limoen boven de mengkom en voeg het sap van een halve limoen toe samen met de munt. Meng het geheel nog kort door elkaar.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee springvormen en bak ze in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 30 tot 35 minuten.
  • Haal uit de oven en laat de cakelagen volledig afkoelen op een taartrooster. Dit duurt circa 1 uur.

Voor de siroop

  • Rasp de limoen boven een bakje of bord en zet even opzij.
  • Doe de suiker samen met de rum en het sap van de limoen in een steelpannetje en breng aan de kook. Kook gedurende 1 minuut en zet dan het vuur uit.
  • Voeg nu het limoenrasp toe samen met de munt en meng door elkaar.
  • Giet de siroop in een bakje en laat afkoelen.

Taart insmeren met siroop

  • Snijd beide cakelagen gelijk, door de bovenkant er voorzichtig af te snijden (deze staat meestal een klein beetje bol).
  • Smeer met behulp van een kwastje de siroop in de cake. Herhaal dit net zo vaak, totdat de siroop op is.

Botercrème maken

  • Doe de melk samen met de bloem in een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Blijf gedurende het opwarmen het geheel goed kloppen met een garde. Op een gegeven moment wordt het geheel vanzelf een papje. Dit duurt in totaal 3 tot 5 minuten. Het “papje” is dik genoeg als een houten satéprikker er rechtop in kan blijven staan.
  • Rasp in de tussentijd de limoen en zet even opzij.
  • Zeef het geheel in een hittebestendige kom (duw het door de zeef heen met de bolle kant van een lepel) en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Mix intussen de boter met de poedersuiker in 5 minuten tot een glad geheel. Voeg dan het bloempapje toe en mix het geheel nogmaals 5 minuten. Dan mag het vanille-extract erbij. Klop dit er kort doorheen totdat het is opgenomen in de botercrème. Voeg tot slot de melk samen met de rum, het limoensap en -rasp en de munt toe. Meng alles nog kort door elkaar. Ik heb ervoor gekozen om nog een beetje groene kleurstof erdoorheen te mengen voor de kleur, maar dit is niet perse nodig.

Taart opbouwen

  • Leg één plak voor je op een bord of taartkarton en verdeel hierover een laag botercrème van circa 1 cm. Leg daarop de volgende cakeplak en smeer nu de gehele taart af met de botercrème.
  • Snijd de limoen in partjes en de munt fijn. Garneer hiermee je taart.
  • Geniet ervan!