Oreo-chocoladetaart

Oreo-chocoladetaart
Taart – ? 1 uur + 2 uur wachten – ? 12 taartpunten

Met chocoladetaart kun je echt alle kanten op! Daarom vandaag een recept met Oreo, namelijk deze Oreo-chocoladetaart. Chocoladetaart heeft wel eens de neiging om een beetje droog te worden. Het voordeel van deze taart is, dan het juist een smeuïg biscuit is, wat erg goed gaat met de Oreo botercrème. Voor deze taart maak je een Amerikaanse botercrème. Dit is de makkelijkste variant en heeft als voordeel dat de crème goed stevig is. Dit maakt het makkelijker om de taart op te spuiten en dat je de laagjes mooi blijft zien. Ik zou zeggen, snel aan de slag met deze overheerlijke Oreo-chocoladetaart.

Benodigdheden
  • 2 of 3 ronde springvormen van 20 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Spuitzak
  • Taartroosters
  • Taartkarton (optioneel)
Ingrediënten

Voor de taart

  • 300 gram kristalsuiker
  • 270 gram bloem (gezeefd)
  • 230 ml karnemelk
  • 120 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 50 gram cacao (gezeefd)
  • 2 eieren (L)
  • 1 tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 1 tl baking soda

Voor de oreo-botercrème

  • 250 gram boter (kamertemperatuur)
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 rol koekjes

Garnering

  • 4 Oreo koekjes
Bereidingswijze

Taart

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Als je 3 taartvormen hebt, vet je ze allemaal in met boter en bekleed je de bodem van de taartvorm met bakpapier. Als je er 1 of 2 hebt, dan bak je de taart één voor één af.
  • Klop de boter samen met de suiker in de keukenmachine in 3 tot 4 minuten heel licht en luchtig. Voeg dan een voor een de eieren toe. Doe eerst één ei erbij en voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Schraap in de tussentijd een keer de wand van je mengkom schoon.
  • Nu mogen de bloem en de karnemelk erbij, dit gaat in 5 fasen. Doe eerst 90 gram van de gezeefde bloem erbij en klop het goed door. Voeg dan de helft van de karnemelk toe en meng het geheel weer. Nu mag er weer 90 gram bloem bij gevolgd door de karnemelk en het laatste gedeelte van de bloem. Zorg dat je tussen iedere fasen het geheel goed doorklopt, voordat je naar de volgende stap gaat.
  • Voeg de cacao, het zout en het vanille-extract toe en meng het geheel. Meng de witte wijnazijn met de baking soda in een apart bakje, je zult zien dat dit gaat bruisen. Voeg dit bij het beslag en meng het geheel voor de laatste keer goed door.
  • Bak de taart af in het midden van de oven voor 20 tot 25 minuten. De taart is goed als het gebak van de wand loslaat en het midden van de taart stevig aanvoelt.
  • Laat de taart in de vorm 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit de springvorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster (dit duurt ongeveer 2 uur). Leg de taarten met de bovenkant naar beneden.

Voor de botercrème

  • Als de taarten inmiddels zijn afgekoeld, kun je de botercrème maken. Hiervoor door je de boter samen met de poedersuiker in de mengkom van de keukenmachine. Klop het geheel voor 8 minuten op een normale snelheid licht en luchtig.
  • Maal intussen de Oreo koekjes fijn. Dit kan door ze in een zakje te doen en er met een deegroller overheen te gaan of je kunt de koekjes bijvoorbeeld in een foodprocessor fijnmalen.
  • Als de boter en de poedersuiker 8 minuten hebben geklopt, mag je de koekjes toevoegen. Meng de koekjes met een spatel door de botercrème.

Taart opmaken

  • Nu is het tijd om de taart mooi op te gaan maken! Leg één plak taart op een taartkarton of op een bord. Doe ongeveer de helft van de botercrème in een spuitzak. Spuit toefjes op de buitenste ring van de taartplak. Vul vervolgens ook de binnenste ring met botercrème door het hierop te spatelen en vervolgens netjes uit te smeren (dit kan met een spatel of met een een lepel of mes). Leg hierop weer een plak taart en herhaal de vorige stappen. Leg tot slot de laatste plak taart erop en besmeer dan eerst de volledige bovenkant met botercrème. Spuit tot slot de rand met toefjes. Hak 4 Oreo koekjes in grote stukken en versier hiermee de binnenste ring.
  • De Oreo-chocoladetaart is klaar om gegeten te worden. Geniet ervan!
Oreo-chocoladetaart bovenaanzicht

Bewaaradvies: bewaar deze Oreo-chocoladetaart in de koelkast. Dan kun je de taart circa 4 dagen serveren.

Tip: op zoek naar andere taart recepten? Neem dan hier eens een kijkje!