Passievruchten curd

Passievruchten curd
Bijgerecht – ? 15 min – ? 1 bakje

Een passievrucht is heerlijk zoetzuur van smaak en kan een toetje of taart dan ook een heerlijke smaak geven. Aangezien lemon curd erg lekker is om te eten, wilde ik ook een variant hierop maken, de passievruchten curd. Je maakt de passievruchten curd heel eenvoudig met verse passievruchten, boter, suiker en eieren. Met deze curd kun je bijvoorbeeld deze overheerlijke Pornstar Martine Cheesecake maken!

Benodigdheden
  • Garde
  • (Steel)pan met dikke bodem
Ingrediënten
  • 110 gram suiker
  • 75 gram koude roomboter
  • 5 passievruchten
  • 2 eieren
Bereidingswijze
  • Snijd 3 passievruchten open en doe het vruchtvlees in een mengkom. Doe 1 ei en 1 eigeel erbij samen met de suiker. Klop alles goed door elkaar met behulp van de garde.
  • Doe het mengsel in de pan en zet het op matig vuur. Verwarm het al roerende gedurende 2 minuten of totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Snijd intussen de boter in blokjes van 2 bij 2 cm.
  • Zodra de suiker is opgelost draai je het vuur laag en voeg je iedere keer 3 blokjes koude boter toe. Blijf net zolang roeren totdat de 3 blokjes boter zijn gesmolten. Voeg nu weer 3 nieuwe blokjes boter toe. Herhaal dit proces totdat alle blokjes boter op zijn.
  • Zodra alle boter is opgelost verwarm je het geheel nog een paar minuten zodat de passievruchten curd indikt. Haal dan de pan van het vuur.
  • Snijd intussen de overige 2 passievruchten open en voeg het vruchtvlees toe aan de curd en meng het er even doorheen met behulp van een lepel. Laat de passievruchten curd iets afkoelen en dek het dan met plasticfolie. Zet in de koelkast tot gebruik.

Tip: neem ook eens een kijkje bij deze overheerlijke lemon curd.