Pumpkin pie

Pumpkin pie
Taart – ? 30 min + 90 min – ? 10 taartpunten

Het is vandaag Halloween, en als daar één ding bij hoort, dan is dat pompoen. Vandaar een recept voor een overheerlijke pumpkin pie, of ook wel pompoentaart. Toen ik de eerste keer pumpkin pie hoorde, vond ik dat maar een gek idee. Pompoen in een taart. Toch ging ik het proberen en het was echt heerlijk! De pompoen geeft de taart namelijk een hele zoete smaak, waardoor je ook niet teveel suiker meer hoeft toe te voegen. Deze pumpkin pie is heel smeuïg, wat lekker is in combinatie met de krokante bodem. Bovendien kost deze taart niet veel tijd om te maken, wat natuurlijk ook weleens fijn is. Je moet alleen een beetje geduld hebben, want de taart moet best een tijdje in de oven.

Benodigdheden
  • Taartvorm van 20 cm
  • Bakvorm
  • Aardappelstamper (optioneel)
  • Staafmixer
Ingrediënten

Voor de bodem

  • 120 gram bloem
  • 80 gram roomboter (in blokjes)
  • 45 gram suiker

Voor de vulling

  • 500 gram pompoenblokjes
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 eieren + 1 eidooier
  • 40 gram suiker
  • 5 gram maizena
  • 5 gram koek- en speculaaskruiden
Bereidingswijze

Voor de bodem

  • Zet de oven aan op 150°C en vet de springvorm licht in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Meng de bloem samen met de roomboter en de suiker in circa 1 minuut in de foodprocessor tot een kruimelig deeg.
  • Giet het deeg in de springvorm en druk het aan met behulp van de bolle kant van een lepel, zodat er strakke bodem ontstaat.
  • Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de bodem goudbruin en gaar in circa 30 tot 35 minuten.
  • Laat het daarna eventjes afkoelen in de vorm.

Voor de vulling

  • In de tussentijd dat je de bodem een beetje laat afkoelen, kun je de vulling maken. Kook de pompoenblokjes in 10 tot 15 minuten gaar en laat het dan even 5 minuten uitdampen. Stamp het vervolgens helemaal fijn tot een puree of gebruik hiervoor een staafmixer.
  • Voeg hieraan de gecondenseerde melk, de 2 eieren, 1 eidooier en de suiker toe. Zeef ook de maizena boven de pan en voeg de koek- en speculaaskruiden toe. Mix alles met behulp van de staafmixer tot een glad beslag.
  • Giet het beslag op de bodem en verdeel het gelijkmatig.
  • Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de taart in 60 tot 70 minuten goudbruin en droog aan de bovenkant. Zet dan de oven uit en laat de taart er nog 30 minuten in staan. Laat daarna de taart helemaal afkoelen in de vorm buiten de oven.
  • Haal de springvorm er voorzichtjes af, gebruik eventueel een mesjes voor de randjes.
  • Snijd 10 de taart in stukken en serveer eventueel met wat verse slagroom.
  • Geniet ervan!

Bewaaradvies: je kunt de pumpkin pie in de koelkast bewaren voor minimaal 4 dagen

Kijk hier voor meer taart recepten!