Red Velvet taart

Red Velvet taart
Taart -⏱️1 uur + 1,5 uur wachten -🍴12 taartpunten

Deze Red Velvet taart is eigenlijk een echte naked cake. Je kunt de laagjes namelijk mooi zien zitten. De rode kleur komt mooi tot uiting en de combinatie van de Red Velvet cake en de roomkaasfrosting is geweldig! Doordat deze Red Velvet taart meerdere laagjes heeft, kun je er circa 12 mensen blij mee maken. En ik weet zeker, iedereen wordt er erg blij van als jij een stukje uitdeelt!

Benodigdheden
  • 2 of 3 ronde springvormen van 20 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Spuitzak + spuitmondje
  • Taartroosters
  • Taartkarton (optioneel)
Ingrediënten
Voor de taart
  • 300 gram kristalsuiker
  • 300 gram bloem (gezeefd)
  • 230 ml karnemelk
  • 120 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 20 gram cacao (gezeefd)
  • 2 eieren (L)
  • 1 tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl rode kleurstof
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 1 tl baking soda
Voor de roomkaas frosting
  • 400 gram monchou
  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram poedersuiker
Bereidingswijze
Voor de taart
  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Als je 3 taartvormen hebt, vet je ze allemaal in met boter en bekleed je de bodem van de taartvorm met bakpapier. Als je er 1 of 2 hebt, dan bak je de taart één voor één af.
  • Klop de boter samen met de suiker in de keukenmachine in 3 tot 4 minuten heel licht en luchtig. Voeg dan één voor één de eieren toe. Doe eerst één ei erbij en voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Schraap in de tussentijd een keer de wand van je mengkom schoon. Voeg het zout en het vanille-extract toe en klop nog kort door.
  • Maak in de tussentijd een mengsel van de karnemelk, het cacaopoeder en de rode kleurstof. Meng dit goed door elkaar met behulp van een garde. Nu mogen de bloem en het karnemelkmengsel in 5 fasen erbij. Doe eerst 100 gram van de gezeefde bloem erbij en klop het goed door. Voeg dan de helft van het karnemelkmengsel toe en meng het geheel weer. Nu mag er weer 100 gram bloem bij, gevolgd door het karnemelkmengsel en het laatste gedeelte van de bloem. Zorg dat je tussen iedere fasen het geheel goed doorklopt, voordat je naar de volgende stap gaat.
  • Meng de witte wijnazijn met de baking soda in een apart bakje, je zult zien dat dit gaat bruisen. Voeg dit bij het beslag en meng het geheel voor de laatste keer goed door.
  • Bak de taart af in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten. De taart is goed als het gebak van de rand loslaat en het midden van de taart stevig aanvoelt. Als een satéprikker er droog uitkomt, is het goed!
  • Laat de taart in de vorm 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit de springvorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster (dit duurt ongeveer een 1,5 uur). Leg de taarten met de bovenkant naar beneden.
Voor de roomkaas frosting
  • Voor de roomkaas frosting doe je de roomboter samen met de poedersuiker in de mengkom van de keukenmachine en klop je het geheel in ongeveer 10 minuten luchtig. Voeg dan de monchou toe en klop het nogmaals 5 minuten.
Taart opbouwen
  • Snijd de afgekoelde cakeplakken recht met behulp van een mes. Verkruimel het geheel wat je van de cake hebt afgesneden tot kruimels, zodat je hier straks je taart mee kunt versieren.
  • Leg één plak cake op een taartkarton of op een bord. Smeer een 1 cm dikke laag botercrème erop en spuit toefjes botercrème aan de rand. Leg dan de volgende taartplak erop en herhaal de vorige stappen. Smeer dan nog een laag roomkaas frosting rustiek op de bovenkant. Je kunt de toefjes laten zitten, maar je kunt er ook voor kiezen om dit glad te strijken zoals ik heb gedaan.
  • Versier tot slot je taart met de kruimels.
  • Geniet van je Red Velvet taart!

Kijk hier voor meer lekkere taart recepten!