Victoria sponge cake

Victoria sponge cake

Vitoria sponge cake is een heerlijke Britse cake gevuld met slagroom en jam. Ik heb de Victoria sponge cake nog iets verder aangekleed, door ook nog vers fruit toe te voegen. Zowel aardbeien als bramen heb ik toegevoegd aan de taart, om het nog lekkerder te maken! De aardbeien gaan zowel op de eerste laag cake, alsook bovenop de taart. Zodra je de taart opensnijd, zie je nog mooi de laagjes zitten van jam, slagroom en aardbei. Voeg op het eind nog wat poedersuiker toe en je taart is klaar om gegeten te worden!

Victoria sponge cake opengesneden

Victoria sponge cake bereiden

Voor deze taart start je eerst met het maken van beide cakelagen. Meng alle ingrediënten voor de cake met elkaar en klop kort, totdat alles is gemengd. Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak de cake in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Zodra de cake is afgekoeld, kun je starten met het kloppen van de slagroom. Klop de slagroom stijf samen met de klopfix, poedersuiker en het vanille-extract. Verwijder daarna van een paar aardbeien het kroontje en snijd in plakjes. Leg een plak cake voor je neer en besmeer met de jam. Voeg dan de helft van de slagroom toe gevolgd door de plakjes aardbei. Leg de tweede plak cake erop en garneer de taart met toeven slagroom, vers fruit en wat poedersuiker!

Victoria sponge cake

Victoria sponge cake

Een heerlijke Britse cake gevuld met jam en slagroom! Gegarneerd met vers fruit en poedersuiker.
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Taart
Personen 10 personen

Benodigdheden

  • 2 ronde springvormen van 20 cm
  • Mixer/keukenmachine
  • Bakpapier
  • Zeef

Ingrediënten
  

  • 240 gram boter op kamertemperatuur
  • 240 gram kristalsuiker
  • 240 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl vanille-extract

Voor de vulling

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 25 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram jam

Garnering

  • aardbeien
  • bramen
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voor de cakelagen

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de twee springvormen in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de cakelagen in de mengkom van de keukenmachine en klop gedurende 3 tot 4 minuten, totdat alle ingrediënten mooi gemengd zijn.
  • Verdeel het cakebeslag over de twee springvormen en bak de cakelagen in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  • Laat de cakelagen 10 minuten afkoelen in de vorm en haal ze er dan uit. Laat de cakelagen volledig afkoelen op een taartrooster.

Voor de vulling

  • Klop de slagroom stijf samen met de klopfix, het poedersuiker en het vanille-extract.
  • Leg één plak cake voor je en verdeel hierover de jam gevolgd door de helft van de slagroom. Snijd een paar aardbeien in plakjes en leg deze op de slagroom. Dek af met de volgende plak cake.
  • Spuit toeven slagroom aan de rand van de cake laag en vul het midden op met de rest van de slagroom. Garneer met wat aardbeien en bramen en bestuif tot slot met wat poedersuiker door gebruik te maken van een zeefje.
  • Snijd de taart in punten en bewaar in de koelkast.