Custard recept
Bijgerecht – ? 10 min + 1 uur wachten – ? 1 bakje (2 pers.)
Je kunt custard heel eenvoudig maken met custard poeder, maar het is nog veel lekkerder als je hem helemaal zelf maakt met dit custard recept! Met dit custard recept is je custard zo klaar. Met custard maak je bijvoorbeeld een custard pudding, maar het is ook erg lekker in een trifle met aardbeien en cake! Een heerlijk (zomers) toetje, waar je iedereen blij mee maakt!
Benodigdheden
- (Steel)pan met dikke bodem
- Plasticfolie
Ingrediënten
- 125 ml melk
- 20 gram suiker
- 1,5 eidooier
- 1/4 vanillestokje
Bereidingswijze
- Snijd het vanillestokje open en haal de merg eruit. Schenk de melk in de steelpan en voeg het vanillemerg toe. Breng zachtjes aan de kook.
- Klop intussen de eidooiers met de suiker door elkaar. Zodra de melk kookt, giet je dit straalsgewijs over de eidooiers heen. Klop dit goed door elkaar!
- Giet het mengsel terug in de steelpan en verwarm het op laag vuur totdat het mengsel dikker wordt. Zorg ervoor dat het mengsel niet gaat koken, maar dat het circa 80 °C wordt. De custard is goed als het in het midden stijf is, maar wel trilt als je het heen en weer beweegt.
- Giet de custard eventueel via een zeef in een hittebestendige kom en denk het af met plasticfolie. Het plasticfolie mag tegen de custard aan zitten. Zet het bakje voor minimaal een uur in de koelkast totdat het voldoende is afgekoeld.