Trifle met aardbeien en cake
Nagerecht – ? 20 min + 1 uur wachten – ? 2 personen
Een toetje met aardbeien is één van de lekkerste dingen die er is! Zeker deze trifle met aardbeien en cake. Dit toetje maak je in een glas. Hierdoor zie je heel goed de verschillende laagjes, wat ervoor zorgt dat het er extra lekker uitziet. Deze trifle wordt opgebouwd met custard, slagroom, aardbeien, (appelkaneel) cake en bastagnekoekjes. Héél lekker!
Benodigdheden
- 2 grote glazen
Ingrediënten
- 1x custard recept
- 250 gram aardbeien
- 125 ml slagroom
- 15 gram suiker
- 2 plakken (appelkaneel) cake
- 1 bastognekoekje
Bereidingswijze
- Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe de helft van de slagroom en de helft van de custard in een bakje en meng het goed door elkaar.
- Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd alle aardbeien in vieren. Snijd de plakken cake in blokjes van circa 2 cm.
- Nu kunnen de glazen worden opgebouwd. Verdeel de custard over de bodems van de glazen. Doe hierop de helft van de aardbeien en schep hierop de cakeblokjes. Verdeel hierover het slagroom-custard mengsel en leg hierop de rest van de aardbeien. Tot slot vul je de glazen met de overgebleven slagroom en garneer je de trifle met aardbeien en cake met stukjes bastogne.