Bladerdeeg kerstboom met pesto

Bladerdeeg kerstboom met pesto
Hartig -?20 min + 15-20 min oven -⏱1 kerstboom

Deze bladerdeeg kerstboom met pesto is super leuk om te serveren tijdens kerst. Deze kerstboom ziet er misschien moeilijker uit om te maken dan dat het daadwerkelijk is. Deze bladerdeeg kerstboom is gevuld met zelfgemaakte pesto en is lekker om te serveren als borrelhapje of bij een kopje soep.

Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 portie zelfgemaakte pesto
Bereidingswijze
  • Verwarm de over voor op 200°C.
  • Rol je bladerdeeg met bakpapier uit op de bakplaat en leg het met de lange zijde naar je toe.
  • Besmeer de linker helft van je bladerdeeg met de pesto en klap het lege bladerdeeggedeelte eroverheen.
  • Snijd hieruit een kerstboomvorm, inclusief stam. Uit het gedeelte dat je eraf snijdt, snijd je een rondje of sterretje, en druk deze als piek bovenaan je kerstboom.
  • Snijd beide zijkanten van je kerstboom iedere keer na circa 1,5 cm in, tot bijna in het midden van je kerstboom. Zo krijg je aan beide kanten verschillende repen. Draai deze repen zachtjes om zodat je een swirl krijgt.
  • Zet de bladerdeeg kerstboom met pesto in het midden van de oven en bak deze in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer kerst recepten!