Ricotta pannenkoekjes met appel

Ricotta pannenkoekjes met appel

Ricotta pannenkoekjes met appel, heb jij ze al weleens geprobeerd? De ricotta voeg je toe aan het beslag, waardoor je een heerlijk luchtig pannenkoekenbeslag krijgt. Ik koos ervoor om deze pannenkoekjes met ricotta te serveren met een gebakken appeltje met kaneel en rozijnen. Ook is het lekker om de pannenkoekjes te combineren met banaan of blauwe bessen. De perfecte manier als je een keer ricotta bij het ontbijt wilt eten.

Ricotta pannenkoekjes met appel bereiden

Het maken van deze ricotta pancakes is heel erg eenvoudig! Doe de bloem in een mengkom en voeg het ei toe. Kluts erdoorheen. Dan mag de ricotta worden toegevoegd samen met het vanille-extract. Meng ook dit erdoorheen en schenk dan de melk erbij. Kluts alles tot een glad beslag. Verwarm wat boter in een koekenpan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. In de tussentijd snijd je een appel in blokjes. De appelblokjes bak je samen met kaneel en rozijnen in een pan. Leg de pannenkoekjes op en bord en schep hierop de gebakken appel. Lekker om te serveren met wat poedersuiker of honing. Allebei kan natuurlijk ook!

Ricotta pannenkoekjes met appel

Ricotta pannenkoekjes met appel

Heerlijke luchtige pannenkoekjes door de ricotta die in het beslag is verwerkt.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

Pannenkoekenbeslag

  • 100 gram ricotta
  • 50 gram bloem
  • 1 ei
  • 80 ml (plantaardige)melk
  • 1/2 tl vanille-extract
  • bakboter

Gebakken appel

  • 1 appel
  • 1/2 tl kaneel
  • 10 gram rozijnen

Bereidingswijze

  • Doe de bloem in een mengkom en voeg het ei toe. Meng door elkaar. Voeg de ricotta toe samen met het vanille-extract en meng erdoorheen. Schenk dan de melk erbij en kluts tot een glad beslag.
  • Verwarm een scheutje bakboter in de pan en bak in de pan pannenkoekjes van circa één kleine pollepel. Bak de pannenkoekjes in circa 2 tot 3 minuten per kant goudbruin op middelmatig vuur.
  • In de tussentijd dat je de pannenkoekjes bakt, schil je de appel. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Meng de appel met de rozijnen en de kaneel.
  • Verwarm in een andere pan ook een scheutje boter en bak de appel in circa 3 tot 5 minuten goudbruin en wat zachter.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer de gebakken appel erbij.
  • Tip: lekker om te serveren met een beetje poedersuiker of honing.