Bananenbrood plaatcake
Tussendoortje – ? 15 min + 25-30 min oven – ? 12-16 stuks
Ben je fan van bananenbrood? Dan kun je deze ook een keer maken in de vorm van een bananenbrood plaatcake. Deze plaatcake is perfect als gezond tussendoortje of als ontbijt. Bovendien is deze bananenbrood plaatcake ook erg geschikt als je overrijpe bananen hebt liggen die echt op moeten. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het banenbrood wordt. Ook geschikt om in te vriezen.
Benodigdheden
- Lage brownievorm 28×18 cm
- Bakpapier
- Spatel
- Vork
Ingrediënten
- 3,5 rijpe banaan
- 160 gram havermout
- 3 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 25 gram zonnebloempitten
- 50 gram pure chocolade (min. 70 %)
- 1 tl vanille-extract
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakvorm vervolgens met het bakpapier.
- Prak 3 bananen helemaal fijn met een vork. Voeg de 3 eieren toe samen met het vanille-extract en kluts alles door elkaar.
- Voeg de havermout, het bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden toe en meng alles door elkaar.
- Hak 30 gram van de pure chocolade grof en voeg dit samen met de zonnebloempitten toe aan het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en strijk even glad met behulp van een spatel.
- Snijd het kontje van de halve banaan af en snijd vervolgens in 8 plakjes. Maak van de overige chocolade ook 8 blokjes.
- Maak 4 rijen op je bananenbrood en leg iedere keer om en om een plakje banaan en dan weer een stukje chocolade. Druk ze goed in het beslag.
- Bak de bananenbrood plaatcake nu in het midden van de oven in circa 25-30 minuten goudbruin en gaar. Test even met een satéprikker of het beslag gaar is. Als de satéprikker uit het bananenbrood komt zonder dat er iets aan blijft plakken, dan is het goed!
- Snijd in 12 tot 16 stukken en je kunt heerlijk gaan genieten!
Bewaardadvies: het bananenbrood kun je circa 3 dagen luchtdicht bewaren. Je kunt het bananenbrood ook invriezen.
Kijk hier voor nog meer gezonde tussendoortjes.