Gezonde kwarkbollen
Tussendoortje – ? 15 min + 25 min oven – ? 12-14 bollen
Een gezond tussendoortje voor bij de koffie of tijdens een pauze op je werk is altijd prettig. Deze keer maakte ik gezonde kwarkbollen, die heel eenvoudig te maken zijn. Deze kwarkbollen zijn lekker krokant van buiten en luchtig van binnen, doordat er kwark in is verwerkt. Het kost je slechts 10 minuten om het te maken en dan kun je er een twee weken van genieten. Je kunt de gezonde kwarkbollen namelijk heel eenvoudig invriezen. Iedere ochtend kun je er dan eentje uit de diepvries halen en later op de dag opeten. Deze gezonde kwarkbollen hebben iets weg van oliebollen, alleen dan een stuk minder vettig. Dus ben je dol op oliebollen met rozijnen? Probeer dan eens dit recept. Dit is ook een ideale vervanging van een oliebol als je bijvoorbeeld bezig bent met een dieet tijdens oud&nieuw. Naast dat het een tussendoortje is, kun je de gezonde kwarkbollen ook prima als ontbijtje eten!
Benodigdheden
- Bakpapier
- Ijsschep (optioneel)
Ingrediënten
- 250 gram magere kwark
- 250 gram volkoren tarwemeel
- 100 gram rozijnen
- 2 eieren
- 1 el olijfolie
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl baking soda
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Wel de rozijnen in een bakje met lauwwarm water voor circa 10 minuten.
- Doe de kwark samen met de eieren, de olijfolie, het vanille-extract, de baking soda en het snufje zout in een mengkom. Meng alles goed door elkaar. Voeg dan het volkoren meel toe en meng dit er ook doorheen.
- Dep tot slot de rozijnen droog en voeg deze toe aan het beslag en meng het er goed doorheen.
- Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en schep met behulp van een ijsschep mooie bollen op de bakplaat. Gebruik eventueel een theelepeltje om de bol goed uit de ijsschep te krijgen. Heb je geen ijsschep? Dan kun je ook gebruik maken van 2 eetlepels.
- Bak de gezonde kwarkbollen in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.
Kijk hier voor meer gezonde tussendoortjes!