Kwarkbollen met jam
Tussendoortje -⏱️15 min + 25 min oven -?12-14 bollen
Deze kwarkbollen met jam zijn een heerlijk tussendoortje en bijvoorbeeld ideaal om mee te nemen naar je werk. Deze kwarkbollen met jam kun je maken met volkoren meel of gewone bloem en kun je vullen met een heerlijke jam. Ik gebruikte hiervoor de Meer Fruit Minder Suiker jam van Bonne Maman. Super lekker en heel fijn dat deze jam meer fruit bevat en minder suiker. Snel aan de slag!
Benodigdheden
- Bakpapier
- Ijsschep (optioneel)
Ingrediënten
- 250 gram magere kwark
- 250 gram volkoren tarwemeel/bloem
- 100 gram rozijnen
- 1 el olijfolie
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl baking soda
- Jam (naar smaak)
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Wel de rozijnen in een bakje met lauwwarm water voor circa 10 minuten.
- Doe de kwark samen met de eieren, de olijfolie, het vanille-extract, de baking soda en het snufje zout in een mengkom. Meng alles goed door elkaar. Voeg dan het volkoren meel of de bloem toe en meng dit er ook doorheen.
- Dep tot slot de rozijnen droog en voeg deze toe aan het beslag en meng het er goed doorheen.
- Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en schep met behulp van een ijsschep mooie bollen op de bakplaat. Gebruik eventueel een theelepeltje om de bol goed uit de ijsschep te krijgen. Heb je geen ijsschep? Dan kun je ook gebruik maken van 2 eetlepels.
- Bak de gezonde kwarkbollen in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.
- Snijd de kwarkbollen open en vul ze met jam. Doe dit net voor serveren.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer gezonde tussendoortjes!